​Έναν εξαιρετικά πρωτοποριακό και ασυνήθιστο τρόπο για να προσελκύσουν πελάτες σκέφτηκαν Ισπανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη τους να παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τις πρώτες ημέρες του σχηματισμού του.

«Όλοι οι πελάτες που προχωρούν ��ε εξωσωματική γονιμοποίηση, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την "ταινία της ζωής" σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει η ανακοίνωση του ιατρικού κέντρου σχετικά με το νέο της αυτό εγχείρημα.

Η περίοδος που μπορούν οι μέλλοντες γονείς να δουν το παιδί τους να σχηματίζεται σε έμβρυο, είναι οι πρώτες πέντε ημέρες.

Αυτό κατέστη δυνατό με ένα σύστημα με κάμερες που τοποθέτησαν οι ειδικοί στο τμήμα του εργαστηρίου όπου αναπτύσσονται τα έμβρυα, το οποίο λαμβάνει φωτογραφίες κάθε 20 λεπτά. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για όλες τις ημέρες (3 έως 5) ώσπου το έμβρυο να εμφυτευθεί στη μήτρα.

«Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά βοηθητική για τους μέλλοντες γονείς, διότι αισθάνονται ότι έρχονται σε άμεση επαφή με τον απόγονό τους που σχηματίζεται εκείνη τη στιγμή. Ώς τώρα έχουμε μόνο θετικές κριτικές και μάλιστα ενθουσιώδεις», σχολιάζει η δρ. Βικτόρια Γουόκερ, ειδική στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Μολονότι η εφαρμογή δεν έχει καμιά πρακτική αξία, αυτοί που μέχρι στιγμής την έχουν χρησιμοποιήσει δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί το έμβρυο αφού ανά 20 λεπτά ενημερώνονται