Η άνοιξη έφτασε και μαζί της έφερε όλες τις επικίνδυνες αλλεργίες που τη συνοδεύουν. Προκειμένου λοιπόν να προστατευθείτε από αυτές καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά παρακάτω…

1.Η ηλικία δεν παίζει ρόλο: Τουλάχιστον 25% των ανθρώπων πάσχουν από αλλεργίες, άλλοι τις εμφανίζουν ως παιδιά και άλλοι ως ενήλικοι.

2.Η περιοχή που μένεις μπορεί να είναι η αιτία: Αν ��ένεις κοντά σε περιοχή με αγριόχορτα και βλάστηση έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσεις αλλεργίες από το αν μένεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

3.Μπορεί να είναι γενετικό.

4.Τα αλλεργιογόνα δεν εμφανίζονται την ίδια στιγμή: Η γύρη από τα δέντρα εμφανίζεται μεταξύ τέλη Μαρτίου με αρχές Ιουνίου, τα αλλεργιογόνα του γρασιδιού εμφανίζονται μεταξύ μέσα Μαΐου και μέσα Ιουλίου, ενώ τα αλλεργιογόνα των αγριόχορτων εμφανίζονται μέσα Αυγούστου μέχρι τα πρώτα κρύα.

5.Δεν φταίει μόνο το πράσινο: Βρώμικες εξωτερικές εσοχές σε κτίρια, μύκητες, ακόμα και το κατοικίδιό σας μπορούν να σας προκαλέσουν ανοιξιάτικες αλλεργίες.

6.Μπορεί να είναι ένα κρύωμα: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να παρερμηνεύουμε τα συμπτώματα της αλλεργίας ως κρύωμα. Η διαφορά είναι πως αν μιλάμε για αλλεργία, τα συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν για μήνες. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

7.Αποφύγετε τους επικίνδυνους παράγοντες: Στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι αλλεργίες δεν θεραπεύονται, υπάρχουν όμως τρόποι να τις αποφύγετε. Αν έχετε αλλεργία στο γρασίδι ή τη γύρη, κρατήστε κλειστά τα παράθυρα στο σπίτι και ανάψτε το κλιματιστικό.

8.Μπορεί να φταίει το κρεβάτι σας: Τα ακάρεα της σκόνης δεν μεταφέρονται στον αέρα αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν αυξημένα συμπτώματα αυτή την εποχή του χρόνου. Αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί τα ακάρεα της σκόνης εγκαθίστανται συνήθως στο κρεβάτι ή στο στρώμα.

9.Μην φοβάστε την εξέταση: Αν οι αλλεργίες σας δεν υποχωρούν από μόνες τους ή έχετε κουραστεί να δοκιμάζετε διαφορετικά γιατροσόφια, επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο για να κάνετε τεστ αλλεργιών και να βρείτε τι ακριβώς έχετε.