Η ελληνική διατροφή αποτελεί, σύμφωνα με νέα έρευνα για τον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών, ασπίδα κατά του καρκίνου του δέρματος.

Όπως διαπίστωσαν Αυστραλοί επιστήμονες τα οφέλη της ελληνικής – μεσογειακής διατροφής είναι σημαντικά στον οργανισμό και η έρευνα εξηγεί γιατί οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες,, οι διατροφικές συνήθειες που συμβαδίζουν με το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

«Η Μεσογειακή Δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί και ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος. Η συστηματική κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και βοτάνων καθώς και ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα δίνει τέτοια προστασία ικανή να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου. Ενδεικτικά, τα εσπεριδοειδή φρούτα αποτελούν κύριες πηγές β-κρυπτοξανθίνης, τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, και όλα μαζί το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τα κραμβοειδή και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές σε πολυφαινόλες, ουσίες γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες», τόνισε η Δρ. Νίβα Σαφίρα.