​Μια «περίεργη» δίαιτα, που έγινε γνωστή πριν περίπου 2- 3 χρόνια κάνει θραύση στις ΗΠΑ και υπόσχεται μακροβιότητα! Το healthtimes.gr μας ενημερώνει για την δίαιτα του δρ. James Johnson, σύμφωνα με την οποία μια μέρα τρώτε ελεύθερα και την άλλη περιορισμένα!
Τις πρώτες 2 εβδομάδες
Την πρώτη εβδομάδα («ελεύθερη») μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε, χωρίς όμως να φορτώνετε το στομάχι σας εσκεμμένα, με το σκεπτικό ότι την επόμενη ημέρα θα πεινάσετε.
Την δεύτερη εβδομάδα («περιορισμένη») δεν πρέπει να υπερβείτε τις 500 θερμίδες ημερησίως. Για το σκοπό αυτό, ο δρ. Johnson συστήνει να εφοδιαστείτε με έτοιμα ��εύματα, όπως ολιγοθερμιδικά ροφήματα και σνακ λίγων θερμίδων.
Μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες
Τις «ελεύθερες» ημέρες, ο δρ. Johnson συστήνει να συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, και να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά
Τις ημέρες που «δεν τρώτε», μπορείτε είτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε 500 θερμίδες ημερησίως είτε να τις αυξήσετε προσλαμβάνοντας έως και το 35% των θερμίδων που συνηθίζετε να καταναλώνετε σε μία «ελεύθερη» ημέρα, ανάλογα με το βάρος που επιθυμείτε να χάσετε και με τις αντοχές σας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες παχύσαρκοι που εφάρμοσαν την δίαιτα έχασαν 5-14 κιλά σε 10 εβδομάδες.
Κατά την διάρκεια της δίαιτας πρέπει
- Να πίνετε άφθονο νερό
-Να ασκείστε, κατά προτίμηση τις «ελεύθερες» ημέρες
-Να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, το πρωί κατά προτίμηση.