Και όμως η κίνηση στους δρόμους κάνει κακό και στην καρδιά σου...

Ο θόρυβος που δημιουργείται από τη μηχανή και τα λάστιχα αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το στρες, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα κατά 45% τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Λαντ της Σουηδίας. Τι μπορείς να κάνεις για να γλιτώσεις και από αυτό τον κίνδυνο την καρδιά σου;


Μείωσε τη χρήση του αυτοκινήτου σου μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, όπως το να πας στη δουλειά σου. Εάν δεν είναι ανάγκη, προτίμησε να κάνεις τις δουλειές σου ώρες και ημέρες που η κίνηση είναι μειωμένη και αν είναι δυνατόν, χωρίς να πάρεις αυτοκίνητο.

Μετακινήσου με ποδήλατο τουλάχιστον στις κοντινές αποστάσεις. Όχι μόνο δε θα επιβαρύνεις την καρδιά σου, αλλά θα εκτελείς και την τέλεια καρδιαγγειακή άσκηση.

Άκουγε χαλαρωτική μουσική στο αυτοκίνητο και πάρε αποσμητικό με άρωμα βανίλιας. Έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να μειώσουν το στρες της κίνησης έως και 38%.

Βρες τη λύση στη διατροφή σου και αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την καρδιά σου υγιή, ακόμη και υπό τους ήχους της... κόρνας του πίσω αυτοκινήτου!