Το νερό της πισίνας περιέχει χλώριο και το θαλασσινό νερό περιέχει αλάτι που μπορούν να κάνουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά ξηρά. Θα πρέπει σε καθημερινή βάση να προσέχετε πολύ τον εαυτό σας.

Καλό θα είναι να αποφύγετε θεραπείες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (ισχύει περισσότερο για τη φροντίδα των μαλλιών).

Για το δέρμα πρέπει πάντα να φοράτε αδιάβροχο αντηλιακό με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB πριν από το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα.

Το αντηλιακό προϊόν θα πρέπει να προσφέρει προστασία στο δέρμα όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ορισμένα αντηλιακά που περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος.

Το αντηλιακό θα πρέπει να απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων και της περιοχής των αυτιών καθώς και των δακτύλων του ποδιού (πολλοί άνθρωποι καίγονται στα σημεία αυτά, όσο περίεργο και να φαίνεται!).

Το ντους μετά την κολύμβηση θα πρέπει να γίνεται με ένα ήπιο σαπούνι ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο και το νερό να είναι χλιαρό.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και πολλές κρέμες ενυδατικές για ολόκληρο το σώμα αλλά και για το πρόσωπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά το ντους και να προφυλάξουν το δέρμα από την αφυδάτωση ή τις κοκκινίλες από τον ήλιο.

Carrie Otis