Η επικοινωνία που προσφέρουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και η δυνατότητα σχολιασμού σε όλα τα site ενημερωτικού χαρακτήρα καθώς και τα blogs είναι πραγματική; Μήπως είναι τελικά αυτό που μας αποξενώνει από τον κοινωνικό μας περίγυρο;

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας! Μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα στην καθημερινή μας ζωή αλλά πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για την κοινωνική απομόνωση των ανθρώπων. Πόσο όμως μπορεί να επηρεάσει τις νέες μητέρες το να ασχολούνται με το ίντερνετ;

Η μετάβαση στη μητρότητα είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για τη γυναίκα. Αντιμετωπίζεται διαφορετικά από κάθε γυναίκα και είναι αυτή η αλλαγή στη ζωή της που μπορεί να της δημιουργήσει άγχος και να φτάσει ακόμα και σε κατάθλιψη. Μετά τη γέννηση του παιδιού, η γυναίκα έχει ανάγκη τη στήριξη κυρίως από τον σύντροφο αλλά και από το ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Δεν είναι λίγες και οι γυναίκες που αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους blog που αφορούσε τη μητρότητα για να μοιραστούν με άλλες γυναίκες τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για αυτή τη μαγική περίοδο της ζωής τους. Το blogging, όπως λέγεται, είναι πλέον διαδεδομένο.

Σύμφωνα με έρευνες, το blogging όχι μόνο δεν τις απομόνωσε κοινωνικά, αλλά τις βοήθησε να ηρεμήσουν καθώς ένιωθαν ότι έχουν επικοινωνία με κάποιον που τους καταλαβαίνει. Είναι πιο εύκολο να μοιράζεται κάποιος ό,τι τον απασχολεί σε ένα δικό του χώρο στο ίντερνετ και αυτό είναι που του δίνει το αίσθημα της κοινωνικής υποστήριξης.

Οι νέες μητέρες που ασχολούνται με τα blogs είναι πιο ήρεμες, πιο χαλαρές, έχουν λιγότερες συγκρούσεις με την οικογένεια τους και λιγότερο άγχος για τη μητρότητα και έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια νέα μητέρα να ξοδεύει αρκετό χρόνο στο ίντερνετ, μην ανησυχήσετε! Δε θα της κάνει κακό! Ίσα ίσα, είναι για καλό σκοπό!