Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Αρκετά δεν κλείστηκες στο γυμναστήριο τον χειμώνα; Το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία, όπου μπορείς να καταπολεμήσεις την… πλαδαρότητα ακόμα και αν δεν είσαι τόσο fit, όσο πάντα ονειρευόσουν. Το star.gr σου παρουσιάζει όσα μπορείς να κάνεις για να «χτίσεις» κορμί δίπλα στο κύμα!

Ρακέτες

Μπορεί το τάκα – τούκα να είναι ολίγον τι ενοχλητικό, χώρια που μπορεί να φας μπαλάκι στο κεφάλι, ωστόσο, οι ρακέτες είναι από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους γυμναστικής στην παραλία.

Εκτός από την καρδιά, οι ρακέτες γυμνάζουν τους δελτοειδείς, τους θωρακικούς, τους τρικέφαλους και τους γλουτιαίους. Μην την «δεις» Ρότζερ Φέντερερ ή Σερένα Γουίλιμας– παίξε χαλαρά, για περίπου 10 λεπτά και μπορείς να κάψεις 400 θερμίδες (βλέπε ένα καλαμάκι με πατάτες).

Beach Volley

Γύμνασε χέρι και πόδια με beach volley, το οποίο κουράζει περισσότερο από το «κανονικό» λόγω της άμμου, αλλά και καίει από 280 μέχρι 450 θερμίδες.

Τρέχοντας για την μπάλα και «καρφώνοντας» τον αντίπαλο, γυμνάζεις επίσης τους μύες της πλάτης και των ώμων.

Beach Soccer

Από τα δημοφιλέστερα αντρικά παιχνίδια των τελευταίων ετών στις παραλίες, το beach soccer βοηθά να «χτίσεις» γάμπες, τετρακέφαλους, γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους.

Εκτός από το γέλιο που θα ρίξεις, με μία ώρα παιχνιδιού θα ��χεις αποχαιρετήσεις 500 – 600 θερμίδες, όσες δηλαδή έχει ένα μεγάλο χάμπουργκερ με πατάτες ή ένα club sandwich.

Ράφτινγκ/ Κανό/ Jet Ski

Από τις πλέον διαδεδομένες ασκήσεις, η κωπηλατική μπορεί να γίνει απόλαυση στη θάλασσα.

Εξαιρετική μέθοδος για ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, αφού γυμνάζει ώμους, δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάτη και μπράτσα. Προσοχή μόνο στις κινήσεις σου, που πρέπει να είναι ομαλές!

Με μια «βαρκάδα» μπορείς να «κάψεις» 350 θερμίδες, ενώ καβάλα στο jet ski μπορείς να χάσεις και 450.

Κολύμπι

Γίνεται να πας στην παραλία και να μην βουτήξεις; Όχι βέβαια!

Η πιο απλή άσκηση της πλαζ γυμνάζει όλο το σώμα ��ωρίς να επιβαρύνει κανέναν μυ, ενώ με μία ώρα κολύμβησης λες αντίο σε περίπου 476 θερμίδες (όσες δηλαδή έχουν δύο Mojito).

Το «μυστικό» για να αντέξεις αλλά και να γυμναστείς σωστά είναι ο ρυθμός: κολύμπησε αργά και… απόλαυσέ το!

Περπάτημα/ τρέξιμο στην άμμο

Αν θες κάτι εξίσου απλό, προτίμησε να περπατήσεις ή να τρέξεις στην άμμο, φυσικά, με τα πόδια σου γυμνά.

Καθαρά αερόβια άσκηση, βοηθά την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και «χτίζει» τους τετρακέφαλους και τους γαστροκνημίους- τους μυς δηλαδή της γάμπας.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπες στο νερό μέχρι τα γόνατα και άρχισε να τρέχεις – δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις!

Ακόμα και αν θε�� κάτι πιο… χαλαρό, πάρε το έτερον ήμισυ ή ένα φίλο και άρχισε να βολτάρεις πάνω – κάτω για μία ώρα.
Από 380 μέχρι 600 θερμίδες μπορείς να διώξεις με τον τρόπο αυτό, δηλαδή όσες έχει ένας πύραυλος σοκολάτα – κρέμα ή ένα παγωτό παρφέ.

Αν πάντως είσαι... της ακινησίας, πέτα ένα φρίσμπι!
Καις περίπου 200 θερμίδες ανά ώρα και γυμνάζεις στήθος, ώμους, χέρια, κοιλιακούς και πόδια!