​από τον Τσιούμα Γ. Σωτήρη MD, Χειρ. Οφθαλμίατρο, MS αισθητικής ιατρικής “Tor Vergata Roma “


Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών αποτελεί το καθημερινό μέλημα της σύγχρονης γυναίκας, αλλά και πλέον και του άνδρα που εκθέτει τον εαυτό του στην ατμοσφαιρική ρύπανση, εργάζεται πολλές ώρες κάνοντας χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και φορά φακούς επαφής αποφεύγοντας τα γυαλιά.


Έτσι, καταλήγει στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μετά βίας να κάνει ένα τυπικό ντεμακιγιάζ( όσο αφόρα στην γυναίκα) αφήνοντας συνήθως υπολείμματα μεϊκάπ και αλλεργιογόνων παραγόντων ή και βακτηρίων στερώντας έτσι την ενυδάτωση, το σωστό καθαρισμό, τη θρέψη και την αναπνοή αυτού του τόσο ευαίσθητου σημείου του δέρματος που είναι το άνω και κάτω βλέφαρο και γενικότερα η οφθαλμική και περιοφθαλμική περιοχή.


Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το πώς ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι Υαλουρονικού Οξέος ( Hyaluronic Acid) μπορεί να αφήσει σε ελάχιστα λεπτά με ένα απλό πέρασμα την ανάλογη ενυδάτωση και την προστασία που τα μάτια έχουν ανάγκη στο τέλος μιας κουραστικής μέρας που και η κάθε κίνηση περιποίησης της γυναίκας στον εαυτό της είναι ένα ακόμη βάρος στη γεμάτη μέρας της.


Ωστόσο, απαριθμώντας τα συστατικά με τα οποία είναι εμποτισ��ένο κατανοούμε ακριβώς τις ευεργετικές ιδιότητες του για τον άνδρα και την γυναίκα . Οι αντιβακτηριδιακές ουσίες με τις οποίες είναι εμποτισμένο προφυλάσσουν τον οφθαλμό από βλεφαρίτιδες επίμονες, δηλαδή φλεγμονές των βλεφάρων από την εμφάνιση βακτηριδίων στη βάση των βλεφαρίδων με αποτέλεσμα τον ερεθισμό τους. Η ανάγκη της αντιβακτηριδιακής προστασίας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συχνού μακιγιάζ αφορά όλο και περισσότερο και την περιοχή των ματιών. Με τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια Υαλουρονικού Οξέος (Oφθαλμοκαλλυντικά) προφυλάσσονται τα μάτια και τα βλέφαρα/βλεφαρίδες από τα δυσάρεστα συμπτώματα του ερεθισμού, του κνησμού, της ξηροφθαλμίας, της επιπεφυκίτιδας και των γενικότερων αλλεργιών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία και την εμφάνιση των ματιών μας.


Επιπροσθέτως, το Υαλουρονικό Οξύ, το οποίο είναι φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος, βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών και επιπλέον συντελεί στην ανάπλαση και διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και την δημιουργία ρυτίδων ( αντιγήρανση ματιών), οι οποίες ξεκινάνε πρωτίστως από την περιοχή των ματιών.

Αυτή η πολλαπλή του δράση προσφέρει σημαντική κάλυψη και αναζωογόνηση στην ευαίσθητη περιοχή του άνω και κάτω βλεφάρου που δεν πρέπει εκτός των άλλων να ξεχνάμε ότι είναι το πιο λεπτό σημείο του δέρματος σ’ όλο το σώμα άρα και το πιο επιρρεπές στην αφυδάτωση, τον ερεθισμό και την χαλάρωση.


Τα μάτια έχουν πλέον ανάγκη περιποίησης, καθαρισμού καθώς και ντεμακιγιάζ με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες- (antibacterial eye cleansing-ophthalmocosmetics) άλλου επιπέδου.

Oφθαλμο-καλλυντική Επανάσταση ΚΙΤΕΝ ΒΕAUTY OPHTHALMO-COSMETICS