Νιόκι Χλωροφύλλης

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Χρόνος:

Υλικά

Νιόκι

  • 500 γρ. Πούλπα πατάτας

  • 80 γρ. Αλεύρι 00

  • 25 γρ. Παστεριωμένος κρόκος

  • 5 γρ. Χλωροφύλλη μαϊντανού

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο

  • Αλεύρι σεμόλα, όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

Πλύντε τις πατάτες και βράστε τες με τη φλούδα σε νερό με μια πρέζα αλάτι και το δενδρολίβανο. Ξεφλουδίστε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και περάστε τες μέσα από κόσκινο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύοντας το μείγμα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει τελείως. Απλώστε το μείγμα με έναν πλάστη και κάντε μικρούς κύκλους με διάμετρο περίπου 10 εκ. Γεμίστε τον κάθε μονό δίσκο με την πούλπα του μπακαλιάρου, κλείστε σφραγίστε και τοποθετήστε τους δίσκους για λίγα λεπτά στον φούρνο με ατμό.
Δώστε τους χρώμα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.


ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

  • 100 γρ. φύλλα μαϊντανού

  • 300 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά, είναι σημαντικό να κρατήσουμε το υγρό και όχι τις ίνες του μαϊντανού. Φέρτε το σε θερμοκρασία 65 °C. Το προϊόν είναι έτοιμο όταν ξεχωρίσει. Σουρώστε πολύ καλά σε ένα σκεύος μέσα σε κρύο μπεν μαρί.


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

  • 200 γρ. μπακαλιάρου

  • 80 γρ. πατάτες

  • 60 γρ. λευκό κρασί

  • 9 γρ. εσαλότ

  • 300 γρ. γάλα

  • 60 γρ. κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για λίγα λεπτά, προσθέστε τις πατάτες και τον μπακαλιάρο χωρίς τα κόκαλά του. Σιγομαγειρέψτε με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, προσθέστε το γάλα και την κρέμα και μαγειρέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα. Ανακατέψτε και σουρώστε και κρατήστε και την πούλπα του ψαριού και το υγρό. Η πούλπα του ψαριού θα χρησιμοποιηθεί για να γεμίσουμε τα νιόκι και το μαγειρεμένο γάλα για να φτιάξουμε τη σάλτσα του πιάτου.


ΑΕΡΑΣ ΛΑΙΜ

  • Χυμός από 5 λάιμ

  • Λευκό ρούμι 10 co

  • 6 φύλλα μέντας

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη

  • 30 cl νερό

  • 5 γρ. λεκιθίνη

Εκτέλεση

Ετοιμάστε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέστε το ρούμι και τη μέντα. Αφήστε το να ξεκουραστεί, σουρώστε και προσθέστε τη λεκιθίνη.


ΤΣΙΛΙ

  • 200 γρ. χυμός πορτοκάλι

  • 80 γρ. ζάχαρη

  • 10 γρ. αποξηραμένες πιπεριές ΤΣΙΛΙ

  • 4 τμχ. κόκκινο ΤΣΙΛΙ

  • 10 γρ. τζίντζερ

  • 3 γρ. Αγαρ αγαρ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το τζίντζερ και φέρτε τα όλα μαζί σε βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τις πιπεριές. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10’, σουρώστε και φέρτε το μείγμα σε θερμοκρασία 90° C. Προσθέστε το αγαρ αγαρ.


ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΛΙΒΟΡΟ

  • 4 μπαρμπούνια

  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

  • 50 γρ. ρύζι

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 100 γρ. ντοματίνια

  • 100 γρ. νερό

  • 100 γρ. ξηρό λευκό κρασί

  • 20 γρ. φύλλα μαϊντανού

  • 20 γρ. βασιλικού

Εκτέλεση

Φλιτάρετε τα μπαρμπούνια χωρίς να βγάλετε τα λέπια. Ξεχωριστά τα φιλέτα και κρατήστε τα κεφάλια και τα κόκαλα. Σε μια κατσαρόλα δώστε χρώμα στο κρεμμύδι και στο σκόρδο, προσθέστε πιεσμένες τις ντομάτες και το ρύζι. Περιχύστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί, προσθέστε μαϊντανό και βασιλικό, αλείψτε με νερό και μαγειρέψτε τουλάχιστον 20’, προσθέστε αλάτι και σουρώστε, κρατήστε μόνο το υγρό. Ζεστάνετε πολύ καλά ένα τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και μαγειρέψτε τα φιλέτα από τα μπαρμπούνια για λίγα λεπτά. Το μαγείρεμα θα πρέπει να γίνει από τη μια πλευρά και τα λέπια θα πρέπει να γίνουν πολύ τραγανά. Προσθέστε αλάτι. Αφήστε να ξεκουραστούν πάνω σε φύλλα βασιλικού.

Γαρνίρισμα φύτρες αρακά.

Κανένα Σχόλιο για "Νιόκι Χλωροφύλλης"

    Άφησε το σχόλιό σου

    Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιευθούν.