Μπακλαβάς Βραχιόλι

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Χρόνος:

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1000 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

  • 625 γρ. ΝΕΡΟ

  • 125 γρ. ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

Εκτέλεση

1. ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΡΑΣΜΟ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΚΕΥΟΣ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΑΡΣΑ

  • 160 γρ. ΚΑΡΥΔΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

  • 160 γρ. ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥΔΡΑ, ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ MICROPLANE

  • 350 γρ. ΣΙΡΟΠΙ

  • 1,2 γρ. ΚΑΝΕΛΛΑ, ΣΚΟΝΗ

  • 0.4 γρ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΣΚΟΝΗ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.
2. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΟΥ

  • 10 γρ. ΧΡΩΜΑ ΧΑΛΚΟΥ

  • 20 γρ. MALTO

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΤΣΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

  • 2 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΠΛΗΡΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 55οC ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.
2. ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΠΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ.
3. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ, ΜΕ 20 γρ. ΦΑΡΣΑ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙ. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΦΙΧΤΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ ΑΡΧΙΚΑ, ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΡΟΛΑΚΙ ΠΑΧΟΥΣ 1 εκ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΡΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΟΥ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΧΑΛΚΟΥ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ.
4. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟΥΣ 74οC.
5. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΘΗΚΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ.

1 Σχόλιο για "Μπακλαβάς Βραχιόλι"

  • comment-avatar
    Γιωργος Ιούνιος 14, 2018 (12:21 πμ)

    Απλά τα πράγματα..είστε παιχταράδες βασιλιάδες του gourmet

Άφησε το σχόλιό σου

Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιευθούν.