ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποτελεί ένα κράμα Δύσης και Ανατολής. Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα αλλά εξοικειωμένος με τις γεύσεις και την κουλτούρα της μακρινής Ιαπωνίας, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, στα διλήμματα της ζωής του πάντοτε επέλεγε τον δύσκολο δρόμο. Έτσι, αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.

Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Η καριέρα του ακολούθησε μία ξέφρενα ανοδική πορεία, μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), και εξασφαλίζοντάς τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.

Μετά τη συλλογή εμπειριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, αυτή τη φορά στο “Nolan”, γνωστό για τη διεθνή, μοντέρνα κουζίνα του. Η προσωπική επιβράβευση ήρθε γρήγορα, με την ανακήρυξη του ως «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016», σε διεθνή διαγωνισμό.

Κανένα Σχόλιο για "ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ"