Δημοσθένης Μπαλόπουλος

Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πετρούπολη. Παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει πιλότος, παρ’ όλ’ αυτά σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους νέους σεφ.

Στα 22 του αποφασίζει πως θέλει να μπει στο τομέα του τουρισμού ως Food & Beverage Manager . Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει ήταν να γραφτεί σε σχολή μαγειρικής ώστε να δει τον κόσμο της κουζίνας. Η πρακτική του στο PBox – δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια – αποτέλεσε την μεγάλη του έμπνευση παίρνοντας την απόφαση να ταχθεί για πάντα στις κουζίνες. Έχοντας την παρότρυνση του δασκάλου του να γνωρίσει και άλλες κουζίνες, δούλεψε στο Nobu Matshihisa και στο Funky Gourmet.

Το 2014 ταξιδεύει στο Λονδίνο για διακοπές κι εκεί του έρχεται η μεγάλη ιδέα. Απολαμβάνει 5 μέρες κάνοντας κράτηση σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας: Gordon Ramsey , Pollen Street Social και Dinner. Στο τέλος κάθε δείπνου ζητά δοκιμαστικό από τους σεφ για πιθανή συνεργασία και με μεγάλη του χαρά λαμβάνει θετική απάντηση και από τα τρία.

Εκείνος όμως επιλέγει να ενταχθεί στην μπριγάδα των 54 μαγείρων του διάστερου Dinner (5ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2014) και να μάθει στην κουζίνα του Heston Blumenthal.

Επόμενος σταθμός το “Fat Duck”, επίσης του Heston Blumenthal, με τρία αστέρια Michelin και επιστροφή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Εκεί αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου “Calypso” στο ξενοδοχείο Elounda Peninsula το οποίο κερδίζει Χρυσό Σκούφο το 2016.

Συνεργάζεται με τον Σωτήρη Κοντιζά στο NOLAN ως sous chef, αναλαμβάνει την κουζίνα του Βασίλαινα και επιστρέφει στην Κρήτη αυτή τη φορά στο “OCEAN RESTAURANT” του DAIOS COVE όπου κερδίζει Χρυσό Σκούφο για το 2017.

Ο ίδιος δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται μαγειρικά και να προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές του γι’ αυτό και φέτος ταξίδεψε στη Νορβηγία για να εκπαιδευτεί στην κουζίνα του τριάστερου ΜΑΑΕΜΟ.

Φέτος στο MasterChef κατακτά τον μεγάλο του στόχο . Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος είναι πλέον F&B Manager – και μάλιστα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής της Ελλάδος. Εκτός από τις κουζίνες στις οποίες ηγείται και στο MasterChef, μπορείτε να τον βρείτε σε κάποιο γήπεδο tennis να προπονείται.

Κανένα Σχόλιο για "Δημοσθένης Μπαλόπουλος"