Crispy Pork Ramen Bowl (για 2 πιάτα)

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Χρόνος:

Υλικά

Ζωμός Κοτόπουλου

  • 20 gr φύκια kombu

  • 20 gr μανιτάρια shiitake σκόνη (περνάμε τα αποξηραμένα από το multi)

  • 6 κλωνάρια κρεμμύδι φρέσκο (το άσπρο μέρος)

  • 600 gr πλατάρια κοτόπουλου

  • 2 lt νερό

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα κατευθείαν σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κάνει τις πρώτες φυσαλίδες αφαιρούμε τα kombu και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Περνάμε από πολύ λεπτό σινουά ή τουλουπάνι.

Tare

  • 200 ml sake

  • 200 ml mirin

  • 400 ml σάλτσα σόγιας

  • 300 gr σιγοκαπνιστή χοιρινή πανσέτα

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σιγοκαπνιστή χοιρινή πανσέτα σε κυβάκια.
Την ιδρώνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι για 3 λεπτά, σβήνουμε με sake, προσθέτουμε το mirin και τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Περνάμε από σινουά.

Μαριναρισμένα Μανιτάρια Shiitake (3)

  • 30 gr μανιτάρια shiitake αποξηραμένα (τα έχουμε μουλιάσει σε χλιαρό νερό που τα καλύπτει για 2 ώρες) – θα έχει γίνει προετοιμασία

  • 10 gr ginger φρέσκο περασμένο από τρίφτη

  • 10 ml ρυζόξιδο

  • 25 ml σάλτσα σόγιας

  • 10 ml σησαμέλαιο

  • 5 ml χυμός λεμόνι

  • 3 gr korean hot pepper flakes

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια shiitake από το νερό, τα πιέζουμε αφαιρώντας το νερό και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία μπασίνα μαζί με τις φέτες από τα μανιτάρια shiitake και ανακατεύουμε καλά.

Cripsy Pork(4)

  • 300 gr ψαρονέφρι

  • 40 gr Cardinal Panko

  • 50 gr αλεύρι μαλακό

  • 5 gr αλάτι ψιλό

  • 2 gr πιπέρι μαύρο

  • 5 gr πάπρικα γλυκιά

  • 2 gr σκόρδο σκόνη

  • 2 gr κρεμμύδι σκόνη

  • 250 ml ξινόγαλο

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες του 1 cm.
Τοποθετούμε την κάθε φέτα ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε με έναν πλάστη στα 2 mm.
Σε μία μπασίνα χτυπάμε το αυγό με το ξινόγαλο και προσθέτουμε το ψαρονέφρι.
Σε μία άλλη μπασίνα ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί με το panko.
Ξεκινάμε από το ξινόγαλο με το ψαρονέφρι, περνάμε από τις σκόνες, ξανά από το ξινόγαλο και πάλι από τις σκόνες και τηγανίζουμε deep fry στους 170οC για 4-5 λεπτά.

Τελικό (για 2 τμχ)

  • 230 gr ramen noodles

  • 40 gr κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)

  • 50 gr μαριναρισμένα μανιτάρια shiitake

  • 3 gr nori flakes

  • 5 ml σησαμέλαιο

  • 20 λεπτές φέτες από μικρά ραπανάκια

  • 600 ml ζωμό κοτόπουλο

  • 250 ml tare

  • 4 τμχ crispy pork

  • αλάτι ψιλό κ.λπ.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 500 ml ζωμό κοτόπουλο με 200 ml tare και φέρνουμε σε βράση.
Αυξάνουμε ή μειώνουμε την ένταση είτε προσθέτοντας ζωμό κοτόπουλου, είτε tare και διορθώνουμε με το αλάτι ψιλό.
Βράζουμε τα ramen σε αλατισμένο νερό για 1,5 λεπτό και σουρώνουμε.
Στο κέντρο του μπολ τοποθετούμε τα ramen, ρίχνουμε το μίγμα ζωμός-tare μέχρι ίσα ίσα να τα καλύψει.
Περιμετρικά στο πιάτο τοποθετούμε τα μανιτάρια, δίπλα το κρεμμύδι φρέσκο, μετά τα ραπανάκια και στο τέλος το crispy pork.
Τελειώνουμε με τα flakes από nori και σταγόνες από το σησαμέλαιο.

Κανένα Σχόλιο για "Crispy Pork Ramen Bowl (για 2 πιάτα)"

    Άφησε το σχόλιό σου

    Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιευθούν.