BEETROSE

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Χρόνος:

Υλικά

‘KETCHUP’ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • 50 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

  • 15 γρ. ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΗΚΤΙΝΗ

  • 5 γρ. MALIC ACID

  • 5 γρ. ΞΥΔΙ SHERRY

  • 2500 γρ. ΠΑΤΖΑΡΙΑ, ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ

  • 100 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ

  • 500 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ 50 γρ. ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΚΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΟΛ ΤΑ 5 γρ. MALIC ACID ME TO ΞΥΔΙ SHERRY.
2. ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ. ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ 1 ΚΙΛΟ XYMO.
3. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΒΡΑΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ.
4. ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ 500 γρ. ΧΥΜΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 50οC ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ TO MΕIΓΜΑ ΤΗΣ ΠΗΚΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
5. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΤΑ 500 γρ. ΖΑΧΑΡΗΣ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 105οC ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ.
6. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΞΥΔΙΟΥ.
7. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.
8. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΛΕΙΑ ΥΦΗ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ SQUEEZE BOTTLE.


ΠΕΤΑΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • 150 γρ. ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΩΜΟ, ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΟ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΠΑΧΟΥΣ 2 ΧΙΛ.

  • 15 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • ΑΛΑΤΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

  • ΞΥΔΙ SHERRY ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

  • ΚΕΤΣΑΠ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΚΟΒOYME ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΠΑΤ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 3 ΕΚ.
2. ΒΑΖOYME ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 15 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ VACUUM ΚΑΙ THN ΚΛΕΙΝOYME ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ. ΜΑΓΕΙΡΕΥOYME SOUS VIDE ΣΤΟΥΣ 60 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ. ΚΡΥΩΝOYME ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
3. ΚΟΒOYME ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΣΚΑΚΙ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΨΙΛΟ ΑΛΑΤΙ, ΞΥΔΙ SHERRY ΚΑΙ ΚΕΤΣΑΠ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ.


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

  • 200 γρ. ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΑ, 2 ΗΜΕΡΩΝ, ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΟ – ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ

  • 50 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • 250 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ

  • 6 γρ. ΣΚΟΡΔΟ, ΣΚΕΛΙΔΑ

  • 250 γρ. ΝΕΡΟ

  • 10 γρ. ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ

  • 120 γρ. ΚΑΡΥΔΙΑ

  • 20 γρ. ΞΥΔΙ SHERRY

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΠΡΟΣΘΕΤOYME ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΜΙΞ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥOYME ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 8 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ 50οC.
2. ΣΟΥΡΩΝOYME ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ CHINOIS, ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΚΡΥΩNOYME ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
3. ΑΠΟΘΗΚΕΥOYME ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΥΤΗ Νο 6.


ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

  • 300 γρ. ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ, ΠΛΥΜΕΝΟ

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

  • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΛΕΜΟΝΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΚΟΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ.
2. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.
3. ΜΠΛΑΝΣΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ 2.5’ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΓΟ.
4. ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.
5. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ, ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΙΛ. ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΙΝΑ.
6. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΙΛ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.


‘ΧΩΜΑ’

  • 100 γρ. ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

  • 15 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ, ΛΙΩΜΕΝΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.
2. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΟΥΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ.
3. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ SILPAD ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 165οC ΓΙΑ 18 ΛΕΠΤΑ.
4. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ THERMOMIX ΑΠΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ.


ΣΤΗΣΙΜΟ BEETROSE

  • 8 γρ. ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ, ΓΚΡΙΛΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΓΕΥΣΗ

  • 15 γρ. ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

  • ‘ΧΩΜΑ’ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

  • ΠΕΤΑΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • ANISE CRESS

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

7. ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 8 γρ. ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ 15 γρ. ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ.
8. ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ.
9. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΤΑΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΠΙΡΑΛ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ.
10. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 3 ΦΥΛΛΑ ANISE CRESS

Κανένα Σχόλιο για "BEETROSE"

    Άφησε το σχόλιό σου

    Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιευθούν.