ΑΥΓΟ

Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Χρόνος:

Υλικά

CAKE ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

  • 100 γρ. ΑΛΕΥΡΙ

  • 100 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

  • 100 γρ. ΑΥΓΑ

  • 100 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ, ΛΙΩΜΕΝΟ

  • 7 γρ. BAKING POWDER

  • 60 γρ. ΓΑΛΑ

  • 40 γρ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ.
2. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ BAKING POWDER.
3. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
4. ΚΑΘΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ.
5. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
6. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΚΑΝΟΥΜΕ 3 ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 25γρ. ΜΙΓΜΑ ΚΕΙΚ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.


ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ

  • 300 γρ. ΠΟΥΛΠΑ MANGO, ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ

  • 140 γρ. ΠΟΥΛΠΑ PASSION FRUIT, ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ

  • 55 γρ. COINTREAU

  • 7 γρ. VANILLA ESSENCE

  • 6 τμχ. ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 10ml.

ΜΕΘΟΔΟΣ

7. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.
8. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.


ΣΟΡΜΠΕ ΚΑΡΥΔΑΣ

  • 500 γρ. ΠΟΥΛΠΑ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ

  • 165 γρ. ΝΕΡΟ

  • 10 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ

  • 30 γρ. ΙΜΒΕΡΤΟΖΑΧΑΡΟ

  • 5 γρ. SUPER NEUTROSE

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

9. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΜΒΕΡΤΟΖΑΧΑΡΟ.
10. ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 45°C ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ SUPER NEUTROSE ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ BLENDER ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
11. ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΓΙΑ 3’.
12. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ ΣΕ CHILLER.
13. OTAN ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΠΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΚΗ ΤΟΥ PACOJET ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.


‘ΤΣΟΦΛΙ’ ΑΥΓΟΥ

  • 500 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

  • 500 γρ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ IVOIRE VALHRONA, ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

  • 70 γρ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ JIVARA VALHRONA, ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

  • 0.2 γρ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

14. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ BAIN MARIE. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ.
15. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
16. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ 36οC.


ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ

  • SORBET ΚΑΡΥΔΑΣ

  • ‘ΚΡΟΚΟΣ’ ΜΑΝΓΚΟ

  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ

  • CAKE ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ

  • ΤΟΝΚΑ, ΣΚΟΝΗ

  • ΚΑΡΥΔΑ, ΣΚΟΝΗ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

17. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΝΚΑ.
18. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΡΙΓΕΣ ΤΩΝ 10ml ΜΕ ΤΟ ΜεΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
19. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΣΤΟ PACOJET ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 18 gr. ΣΤHN ΚΑΘΕ ΘΗΚΗ ΜΙΣΟΥ ΑΥΓΟΥ ΣΤΟ SILPAD.
20. ΙΣΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ CHILLER.
21. ME ENA ΠΑΡΙΣΙΕΝ 2.5 εκ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΜΑΣ. ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΙΖΙΕΝ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ SILPAD ΣΤΟ CHILLER ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.
22. ΟΤΑΝ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΕΝΩΝΟΥΜΕ 2 ΜΙΣΑ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ‘ΑΥΓΑ’ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΜΕ ΞΗΡΟ ΠΑΓΟ.
23. ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ, ΤΑ ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 36C.
24. ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.
25. ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ, ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΓΟ ΜΕ 1,5 ΣΥΡΙΓΓΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΗΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ. ΜΟΛΙΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
26. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΙΣ ΑΥΓΟΥΛΙΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ CAKE ΓΙΑ 30’’ ΣΤΟ MICROWAVE.
27. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ.

1 Σχόλιο για "ΑΥΓΟ"

Άφησε το σχόλιό σου

Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιευθούν.