ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ
14.07.2013 | 10 00

ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ

SPONGEBOB SQUAREPANTS
Η σειρά δεν προβάλλεται αυτή την εποχή
Σειρά κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2005-2006.
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ
SPONGEBOB SQUAREPANTS

 
Έτος: 2005-2006
Διάρκεια: 30 λεπτά

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν ανεξερεύνητο, υδάτινο κόσμο ζούσε ο καλύτερος φίλος όλων των παιδιών: Μπομπ ο Σφουγγαράκης! Το σπίτι του βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όμως ο ήρωάς μας κρατάει τον πιο λαμπρό ήλιο στην καρδιά του. Λατρεύει τη δουλειά του στο φαστ-φουντ και δεν χάνει ποτέ το γέλιο του, ακόμη κι όταν οι αναποδιές απειλούν την αρμονία της υποβρύχιας πόλης του

Με ξεναγό τον Μπομπ επιχειρούμε μια ανεπανάληπτη κατάδυση στον ωκεανό της περιπέτειας. Ακούμε τις διασκεδαστικές μελωδίες του βυθού και συμμετέχουμε σε μια γιορτή χωρίς προηγούμενο, σε μια πολύχρωμη, μακρινή χώρα που δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχει! Άλλωστε, η χαρά είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να εκτοξεύσει ένα ταπεινό σφουγγαράκι εκεί ψηλά, πάνω απ’ το φεγγάρι, στ’ αστέρια... Οι φίλοι του Μπομπ είναι πάντοτε δίπλα του, αν και η υπεραισιοδοξία του τους εκνευρίζει! Έχει κι ένα κατοικίδιο οστρακοειδές, τον Γκάρι, ο οποίος νιαουρίζει σαν γατάκι όμως καταφέρνει να επικοινωνεί με όλους τους! Αντίθετα, τα σκουλήκια του βυθού συμπεριφέρονται όπως ακριβώς τα σκυλιά και χρειάζονται αλυσίδες για να μη δαγκώσουν τους περαστικούς! Ο Μπομπ έχει χόμπι, όπως οι άνθρωποι. Είναι μανιώδης συλλέκτης μεδουσών, οι οποίες μοιάζουν με μέλισσες ή πεταλούδες. Παράγουν μάλιστα μια λαχταριστή, ζαχαρένια ουσία σαν το μέλι. Ο βυθός του Μπικίνι έχει τον δικό του πειρατή φάντασμα που στοιχειώνει την πόλη. Ονομάζεται Ιπτάμενος Ιρλανδός. Επίσης έχει τηλεόραση, το αγαπημένο πρόγραμμα του Μπομπ του Σφουγγαράκη λέγεται «Ο Γοργόνος και το παιδί Πεταλίδα». Η πόλη διαθέτει επίσης μια Σχολή Βασικής Πλοήγησης την οποία διευθύνει η κυρία Παφ.«Ο Τραγανός Κάβουρας» ονομάζεται το φαστφουντάδικο στο οποίο δουλεύει ο Μπομπ Σφουγγαράκης ως μάγειρας. Ανήκει στον κύριο Καβούρη και αποτελεί ένα κέντρο συνεστιάσεων, όπου οι Βυθομπικινιώτες πάνε για να απολαύσουν τη σπεσιαλιτέ του, το διάσημο καβουροπάτι. Το «στέκι του Πλανγκτόν» ανήκει στον Πλανγκτόν. Είναι ο αντίπαλος του «Τραγανού Κάβουρα» αλλά στην ουσία δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός αφού οι δουλειές του Στεκιού δεν είναι καλές. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης δεν μαγειρεύει εκεί! Σε αυτή την υποβρύχια πόλη υπάρχουν αυτοκίνητα τύπου Κάντιλακ, ενώ μπορείς να ανάψεις ακόμη και φωτιά! Για να θυμόμαστε ότι η ιστορία διαδραματίζεται στο βυθό, υπάρχουν οι χαρακτηριστικές μπουρμπουλήθρες κάθε φορά που μιλάει κάποιος. 


Η πορεία της σειράς στο χρόνο δικαίωσε την προσπάθεια. Ο Μπομπ χρειάστηκε να... αναδυθεί πολλές φορές στην επιφάνεια για να παραλάβει τα βραβεία του:

 • βραβείο Blimp το 2003, 2004, 2005 και 2006 ως "το πιο Αγαπημένο Καρτούν",
 • βραβείο Annie
  • το 2005 στην κατηγορία "Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων"
  • το 2006 για "Καλύτερο σενάριο σε σειρά κινουμένων σχεδίων", 
  • 2 βραβεία το 2011 ως "Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά" και "Καλύτερη μουσική σε τηλεοπτική παραγωγή"
 • βραβείο Golden Reel 
  • στην κατηγορία του ήχου το 2000, 2001, 2002, 2003 και 2004
 • Kids Choice Award 
  • "Καλύτερο Καρτούν" το 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 και 2012 
 • ΕΜΜΥ "Καλύτερο πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων το 2010" αλλά και ακόμα  τέσσερις υποψηφιότητες. 

 

*Έχουν γυριστεί 10 κύκλοι επεισοδίων.

* Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

​​

Αναζήτηση στο Starland

Τίτλος:
Ηθοποιός:

Προτάσεις Star