ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ... ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ
10.12.2017 | 17 45

ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ... ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

THE BUCKET LIST
Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007
ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ... ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ
THE BUCKET LIST

 
Έτος: 2007
Διάρκεια: 89 λεπτά
Κατηγορία: Δραματικές
Πρωταγωνιστές: Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σόν Χέιζ
Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ
Ο Έντουαρτ Κόουλ και ο Κάρτερ Τσέιμπερς είναι δύο άντρες τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα ότι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, διαφέρουν σε όλα.

Ο Κάρτερ, άνθρωπος χαμηλών τόνων, ανήκει στην εργατική τάξη, είναι αφροαμερικάνος, παντρεμένος εδώ και 46 χρόνια και δεν έχει κοιμηθεί με καμία άλλη εκτός από τη γυναίκα του. Ο Έντουαρτ είναι πλούσιος, λευκός, παντρεμένος και χωρισμένος τέσσερις φορές και… ιδιοκτήτης του εν λόγω νοσοκομείου. Πολλά χρόνια πριν, ο Κάρτερ, ως πρωτοετής φοιτητής, είχε φτιάξει μία λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, να δει και να ζήσει πριν πεθάνει, ακολουθώντας την προτροπή ενός καθηγητή φιλοσοφίας, που είχε στο κολέγιο.

Το γεγονός του θανάτου, που πλησιάζει, τον κάνει να δημιουργήσει μια νέα λίστα. Τη λίστα βλέπει ο Έντουαρτ και του φαίνεται καλή ιδέα. Έτσι, αποφασίζει να καλύψει τα έξοδα των επιθυμιών που είναι γραμμένες στη λίστα: από ταξίδια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και το Σινικό Τείχος στην Κίνα, με μοτοσικλέτα μέχρι… sky-diving και αγώνες αυτοκινήτων στα οποία θα λάβουν μέρος και οι δύο! Προσθέτοντας και αφαιρώντας πράγματα από τη λίστα τους, αφού ανακαλύπτουν τη μαγεία και το μεγαλείο του κόσμου, προσεγγίζουν δύσκολα ερωτήματα, αλλά και  ακόμα πιο δύσκολες απαντήσεις για τη ζωή...


Αναζήτηση στις Ταινίες

Τίτλος:
Σκηνοθέτης:
Ηθοποιός:
Κατηγορία:

Προτάσεις Star