Το Star Channel έστειλε το σήμα του στον τηλεοπτικό αέρα της χώρας στις 4 Δεκεμβρίου του 1993. Έχει πάνω από 100 ιδιόκτητα κέντρα εκπομπής, που καλύπτουν το 95% του πληθυσμού της χώρας. Το πρόγραμμα μεταδίδεται επίσης επίγεια ψηφιακά, μέσα από τις συχνότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DIGEA), η οποία καλύπτει ήδη πάνω από 6 εκατ. τηλεθεατές. Επί πλέον, το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδίδεται μέσα από τις δύο συνδρομητικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη χώρα μας, τη Nova (δορυφορικά-DTH) και τον ΟΤΕ TV (δορυφορικά-DTH και μέσω IPTV), σε περίπου 650.000 συνδρομητές.
 
Η Νέα Τηλεόραση Α.Ε., η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία, είναι εγκατεστημένη από το 2008, στο νέο υπερσύγχρονο συγκρότημά της στην Κάτω Κηφισιά, που καλύπτει 17.000 τ.μ. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιέχουν 4 στούντιο για τις ανάγκες των εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, που καταλαμβάνουν πάνω από 800 τ.μ. Η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία εξωτερικών λήψεων και μεταδόσεων (ENG και links). Οι καθημερινές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, διάρκειας περίπου 60 ωρών ανά εβδομάδα, αποτελούν εσωτερικές παραγωγές και υποστηρίζονται τεχνικά (κάμερες και λοιπός εξοπλισμός, προσωπικό στούντιο) και παραγωγικά (παραγωγή, σκηνοθεσία, make-up, κλπ.) από μονίμους υπαλλήλους της εταιρίας.
 
Ο εξοπλισμός των στούντιο και των συνεργείων είναι με μηχανήματα της τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, χωρίς χρήσης κασετών, με ολοκληρωμένο ψηφιακό workflow (tapeless). Για τις ανάγκες εξωτερικών μεταδόσεων, η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητο στόλο 50 οχημάτων διαφόρων τύπων και ENG vans, ώστε οι ρεπόρτερ του Star να βρίσκονται κοντά στην είδηση, όλο το 24ωρο. Επίσης, διαθέτει υπερσύγχρονο δορυφορικό SNG van, για δορυφορική απευθείας μετάδοση από οποιοδήποτε σημείο.

H Νέα Τηλεόραση Α.Ε. απασχολεί περί τους 400 μόνιμους εργαζόμενους, που ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί, διοικητικοί), για να καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης, συνεργάζεται με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, κατά περίπτωση, με έμπειρους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, στα πλαίσια εξειδικευμένων παραγωγών. Η Διοίκηση της εταιρίας ασκείται από επιτελείο στελεχών με υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση και μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης.

Το Star Channel, από το 1995 μέχρι σήμερα, συγκαταλέγεται συνεχώς στους 4 μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της χώρας μας.

Τα ποσοστά τηλεθέασης του Star κατά την τελευταία τριετία, στο σύνολο του πληθυσμού έχουν ως εξής:


​ΕΤΟΣ
 
​2010 2011​ 2012​ 2013​
9,8% ​10,4% ​10,7% ​10,7%
 
* IAN-ΣΕΠ 2013

Ιδιαίτερα για τις εμπορικά ενδιαφέρουσες ηλικίες 15-44, στις οποίες απευθύνεται κυρίαρχα η επικοινωνία του συνόλου σχεδόν των διαφημιζόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, τα ποσοστά τηλεθέασης του Star είναι:


ΕΤΟΣ
 
2010​ ​2011 ​2012 2013​
12,5%​ ​13,6% ​14,3% ​14,0%

* IAN-ΣΕΠ 2013

Πηγή: Nielsen Audience Measurement

Η εταιρία εκπέμπει επίσης το Star International, με 24-ωρο ελληνικό πρόγραμμα, σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική μέσω δορυφόρου. Στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ & Καναδάς), το πρόγραμμα μεταδίδεται επίσης σε συνδρομητές μπουκέτων Ελληνικών καναλιών.

Φυσικά, το Star εκπέμπει επίσης το πρόγραμμα του και μέσα από τις συχνότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της DIGEA, με άψογη εικόνα και ήχο. Η ψηφιακή μετάδοση μέσω Digea έχει ξεκινήσει από το 2011, καλύπτοντας πολλές περιοχές της χώρας μας, όπως τον Κορινθιακό Κόλπο, τη Θεσσαλία και την Δυτική Ελλάδα, μέρος της Πελοποννήσου, τον Έβρο, το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής και του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης  και μέρος τη Κρήτης. Η ψηφιακή μετάβαση της χώρας (analog switch-off) είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο 2014, οπότε και αναμένεται να σταματήσουν όλες οι εκπομπές αναλογικού σήματος.

Πάντα πρωτοπόρο στον τεχνολογικό τομέα, το Star εξέπεμψε στερεοφωνικά από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Ήδη από το 2011, όλες οι ελληνικές εκπομπές, όπως επίσης και τα δελτία ειδήσεων, παράγονται και μεταδίδονται σε format 16:9. Σε αυτό το πιο πλούσιο format, με 30% μεγαλύτερη εικόνα, που εκμεταλλεύεται όλο το μέγεθος των σύγχρονων τηλεοράσεων, χωρίς να παραμορφώνει την εικόνα, μεταδίδονται και όλες οι ξένες ταινίες και σειρές πρόσφατης παραγωγής.

Τέλος, ήδη από το 2012, οι εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του Star είναι διαθέσιμες για δωρεάν κατ’ επιλογή παρακολούθηση (on demand) μέσω του web (www.star.gr/tv), σε κινητά τηλέφωνα iPhone και Android (εφαρμογή Star TV Mobile), σε tablets iPad (Star TV tablet), όπως επίσης μέσω καναλιού του Star στο YouTube (www.youtube.com/startvgr), καθώς επίσης και μέσα από την ειδική εφαρμογή STAR, που λειτουργεί στις Smart TV της Samsung. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα για παρακολούθηση του συνόλου των παραπάνω εκπομπών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Star (Facebook, Twitter).

Το ενημερωτικό πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς με καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες. Με έμφαση στην αμεσότητα και την ευελιξία, δίνει στον θεατή την αίσθηση ότι όχι μόνο μεταδίδει την είδηση, αλλά βρίσκεται και πίσω από αυτήν, για να τον πληροφορεί με λεπτομέρειες από τις πηγές και τους πρωταγωνιστές. Βεβαίως, σε ότι αφορά στις ειδήσεις από τον διεθνή χώρο, το Star συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και ανταποκριτές στις σημαντικότερες πρωτεύουσες, στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Από φέτος, ο σταθμός συνεργάζεται σε επίπεδο σχολιασμού της επικαιρότητας με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο και εκδότη, Νίκο Χατζηνικολάου.

Τα δελτία ειδήσεων του Star έχουν μεγάλη αποδοχή από τους τηλεθεατές, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις τηλεθέασης και διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό, κυρίως ως προς την αποστασιοποίηση από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και την έμφαση στην παρουσίαση ενός ευρύτατου φάσματος εσωτερικών και διεθνών ειδήσεων, χωρίς να υποβαθμίζονται θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες, όπως κοινωνικά, αστυνομικά, θέματα ελληνικής περιφέρειας αλλά και καλλιτεχνικά, lifestyle, πολιτιστικά και πολλά ακόμα.

Οι καθημερινές εκπομπές του σταθμού καλύπτουν ομοίως ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων θεμάτων και στην τηλεοπτική περίοδο 2015-16 θα μεταδίδονται καθημερινά περίπου 10 ώρες πρωτότυπων εκπομπών, τις οποίες θα παρουσιάζουν η Πόπη Τσαπανίδου, η Ζήνα Κουτσελίνη, οι Φώτης Σεργουλόπουλος - Μαρία Μπακοδήμου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Γενικότερα, το πρόγραμμα του Star στοχεύει κυρίως σε τηλεθεατές ηλικίας 15-44 ετών, οι οποίοι αποτελούν και την πλέον δυναμική ομάδα καταναλωτών.

Σε ότι αφορά στο μισθωμένο πρόγραμμα, το Star έχει καθιερωθεί ως "ο τηλεοπτικός σταθμός με τις καλύτερες ξένες ταινίες και σειρές", γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται σταθερά κάθε μέρα μέσω των μετρήσεων τηλεθέασης ενώ επίσης έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε απονομές τηλεοπτικών βραβείων.

Το παιδικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και τα πρωινά κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, καλύπτει απόλυτα τις προτιμήσεις των μικρής ηλικίας τηλεθεατών, από 4 έως 14 ετών με αποτέλεσμα να είναι τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, πρώτο σε τηλεθέαση, με ποσοστό της τάξεως του 40%.

Το Star διαθέτει μια από τις πιο πλούσιες βιβλιοθήκες δικαιωμάτων ξένων ταινιών, με πάνω από 1.000 τίτλους κινηματογραφικών ταινιών και περίπου 100 τηλεοπτικών σειρών υψηλού επιπέδου. Οι βασικοί προμηθευτές ξένου προγράμματος είναι οι παγκόσμιοι κολοσσοί Warner και Universal. Επί πλέον, η εταιρία προμηθεύεται ξένες ταινίες και από έλληνες διανομείς, όπως η Audio Visual, η Odeon και η Village. Τα κινούμενα σχέδια και άλλα παιδικά προγράμματα εξασφαλίζονται μέσα από συνεργασίες με μια μεγάλη γκάμα ελληνικών και ξένων εταιριών.

Στόχος του Star παραμένει πάντα η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του στον τηλεοπτικό ορίζοντα, με ίση έμφαση τόσο στον ενημερωτικό, όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα, μέσα από παροχή τηλεοπτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μεγαλύτερου δυνατού φάσματος των τηλεθεατών.