Σοκολατόπιτα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

   


Οδηγίες:

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό και από πάνω βάζουμε ένα μπολ για να κάνουμε μπεν μαρί. Βάζουμε στο μπολ βούτυρο και σοκολάτα για να λιώσουν. Σε άλλο μπολ σπάμε 3 αβγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λικέρ και το αλεύρι. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε κρέμα γάλακτος. Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα.


Υλικά:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 200 γρ. μαργαρίνη, 120 γρ. ζάχαρη, 3 αυγά, 2 κουτ. σούπας λικέρ, 2 κουτ. σούπας αλεύρι, Για την επικάλυψη, 200 γρ. λευκή σοκολάτα, 150 γρ. κρέμα γάλακτος