Γεμιστό μπιφτέκι κοτόπουλου με πουρέ αρακά

   


Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον αρακά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε δοχείο ρίχνουμε τον αρακά, λίγο βούτυρο και κάνουμε πουρέ. Σε μπολ με τον κιμά κοτόπουλου ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε λεπτό μπιφτέκι, τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν και από πάνω το μπλε τυρί. Τοποθετούμε από πάνω άλλη μια στρώση κιμά και κλείνουμε το μπιφτέκι. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και ετοιμάζουμε άλλα δυο μπολ με αλεύρι και νιφάδες καλαμποκιού. Περνάμε το μπιφτέκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από τις νιφάδες καλαμποκιού. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπιφτέκι Στήνουμε το πιάτο.


Υλικά:

4 φέτες ζαμπόν 2 αυγά 100 γρ. μπλε τυρί 500 γρ. κιμάς κοτόπουλο 300 γρ. αρακάς 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ½ ματσάκι μαϊντανός Νιφάδες καλαμποκιού για το πανάρισμα Αλεύρι για το πανάρισμα.