Η Samsung επιφύλασσε λιγότερες ανακοινώσεις στην φετινή MWC από τους άλλους μεγάλους ανταγωνιστές, οι οποίοι παρουσίασαν και τις high-end προτάσεις τους στον τομέα των smartphones. Ο Κορεάτης κολοσσός όμως κράτησε την επισημοποίηση του Galaxy S8 για λίγο αργότερα, στις 29 Μαρτίου. Εκτός της επιβεβαίωσης της ημερομηνίας παρουσίασης του νέου Galaxy S smartphone, η Samsung γνωστοποίησε άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους audiophiles.

Συγκεκριμένα, η Sammy ανακοίνωσε πως το πολυαναμενόμενο Galaxy S8 θα συνοδεύσουν μέσα στο κουτί ένα ζευγάρι ακουστικά AKG, αφήνοντας πίσω τα Samsung in-ears που υπήρχαν στις συσκευασίες των προηγούμενων συσκευών. Μπορεί ο κατασκευαστής να μην το ξεκαθάρισε, άλλα είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα γίνουν εξαιρέσεις στις εκδόσεις. Όλα τα S8 μοντέλα θα αποστέλλονται μαζί με AKG ακουστικά, μια έξυπνη κίνηση από την Samsung και ένα έμμεσο μήνυμα προς την Apple, η οποία έχει εξαγοράσει την Beats Audio αλλά εξακολουθεί να επιλέγει τα… συμβατικά Earpods ως το συνοδευτικό ζευγάρι στο κουτί των iPhones.

Στην χθεσινή παρουσίαση του Galaxy Tab S3 η Samsung τόνισε πως ο ήχος του tablet είναι «συντονισμένος από την AKG», κάτι που αναγράφεται και στο πίσω μέρος του. Από την στιγμή που η Κορεάτικη εταιρεία είχε γνωστοποιήσει την επιθυμία της για εξαγορά της Harman International (στην οποία ανήκει η AKG), ήταν αναμενόμενο πως οι μελλοντικές συσκευές θα ενσωμάτωναν βελτιωμένες τεχνολογίες ή αξεσουάρ ήχου, πιθανότατα και με άλλο brand name από εκείνο της ίδιας. Εν τέλει η Samsung συνεργάστηκε με την AKG τόσο για το Tab S3, όσο και για το Galaxy S8, ενώ φυσικά αναμένεται να συνεχίσει και στις επόμενες κυκλοφορίες κινητών / tablets.

Η πώληση του Galaxy S8 μαζί με ένα καλό ζευγάρι in-ear ακουστικά AKG είναι από μόνο του ένας πειστικός λόγος αγοράς για όλους τους φίλους του καλού, καθαρού ήχου που αρέσκονται στο άκουσμα μουσικής υψηλής ευκρίνειας. Αν μάλιστα η Samsung ενσωματώσει στο S8 και Hi-Fi DAC, κάτι που για παράδειγμα θα εκλείψει από την Ευρωπαϊκή έκδοση του LG G6, τότε η εταιρεία θα έχει κερδίσει για φέτος μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών, τους προαναφερθέντες audiophiles. Στις 29 Μαρτίου θα μάθουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Galaxy S8. Πλέον μένει να περιμένουμε για λίγες μέρες ακόμα.

Πηγή:Techblog.gr

Tags: