Οι προσωπικές βοηθοί είναι ένα συχνό φαινόμενο με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να τις βάζουν στα smartphones τους. Το επόμενο βήμα είναι οι personal trainers και η Sony εργάζεται επάνω στο Lifelog app, το οποίο μπορεί να αναλύσει το φαγητό που πρόκειται να φας.

Όταν πρόκειται να φας κάτι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι τα τραβήξεις μια φωτογραφία και να αφήσεις την τεχνητή νοημοσύνη της Sony να κάνει τα υπόλοιπα.

Η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει αυτά που έχει μάθει για σένα και τους στόχους που έχεις θέσει για να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές όσον αφορά στο διαιτολόγιο. Επομένως δεν θα σου πει απλά να μην φας το γλυκό που ετοιμάζεσαι να φας, αλλά προσαρμόζει ένα long-term διαιτολόγιο με στόχο να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό lifestyle.

Με το Meal Image Analysis software, το οποίο ξεκίνησε να διαθέτει αρχικά από την Ιαπωνία, η Sony συνεργάζεται με επιχειρήσεις που θέλουν να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους υγιείς. Βέβαια κατά πόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, μένει να το δούμε.

Πηγή:Techblog.gr

Tags: