Μόνο στο star.gr τα νέα ΑΣΤΕΡΙΑ του ελληνικού You Tube - Oι νέοι πλέον.... vloggάρουν!

Η νέα τάση στο διαδίκτυο έχει φανατικούς υποστηρικτές

Oι νέοι πλέον δεν bloggάρουν αλλά… vloggάρουν! Όλοι γνωρίζουμε ότι το blog είναι ένα είδος on line ημερολογίου! Ποια είναι όμως η διαφορά του με την νέα ιντερνετική τάση που έχει τρελάνει τους νέους και λέγεται vlogging;

Το vlogging προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων video και blogging.  Ουσιαστικά το vlog είναι μια υποκατηγορία των βίντεο που μπορεί να ανεβάσει κάποιος You Tuber. Kάποιος δηλαδή που έχει δικό του κανάλι στο You Tube.  Όσοι κάνουν vlogging, λένε στην κάμερα την άποψή τους για ένα θέμα, που γνωρίζουν, δείχνουν στιγμές από την καθημερινότητά τους και οι χρήστες σχολιάζουν κάτω από το βίντεο συζητώντας το θέμα που θίγει ο vlogger.

Άλλα βίντεο που μπορεί να ανεβάσει κάποιος μπορεί να είναι tutorial για μακιγιάζ, μπορεί να είναι κωμικού περιεχομένου, τύπου challenge, σκετσάκια και ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινους νους.

Δύο από τις διασημότερες Ελληνίδες You Tubers, μιλούν αποκλειστικά στο star.gr και μας «ξεναγούν» στον on line κόσμο τους με τους χιλιάδες subscribers!

Η 18χρονη Ελισάβετ, γνωστή ως «Seniora Elis», ανέβασε το πρώτο της βίντεο στο προσωπικό της κανάλι στο Υou Tube σε ηλικία μόλις 16 ετών.

«Το σκεφτόμουν πολύ καιρό πριν, απλά τότε μου φάνηκε η κατάλληλη στιγμή! Είχα πολλές σκέψεις και δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί συνέχεια σκεφτόμουν ιδέες για μελλοντικά βίντεο κλπ., οπότε έπρεπε να το κάνω αλλιώς θα μου έμενε απωθημένο», λέει η γλυκιά «Seniora Elis».

H Eλισάβετ, μας εξηγεί πως το vlogging «είναι video blogging. Δηλαδή blogging με μορφή βίντεο». Η ίδια ανεβάζει προσωπικά βίντεο στα οποία μιλά για τις απόψεις της, τις εμπειρίες της ενώ δείχνει και στιγμές της καθημερινότητάς της.

Έχει περίπου 110.000 subscribers που βλέπουν φανατικά ό,τι ανεβάζει.

Την ρωτήσαμε πως είναι το να εκθέτει σε κόσμο ένα κομμάτι της προσωπικής της ζωής. «Είναι κάπως περίεργο αλλά το έχω συνηθίσει πλέον και με καθησυχάζει το ότι δεν είμαι η μόνη που το κάνει», απαντά, προσθέτοντας πως η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, τα σχόλια θετικά και πως όλο αυτό της δημιουργεί μεγάλη χαρά!

Η «Seniora Elis» συμβουλεύει όσους θέλουν να γίνουν You Tuber: «Να κάνουν βίντεο που τους αρέσει να βλέπουν και οι ίδιοι! Αυτό είναι το μυστικό».

Το star.gr μίλησε αποκλειστικά και με την πολύ γνωστή You Tuber Άννα Μαρία Βέλλη, γνωστή ως «AmiYiami».

Η 26χρονη, άνοιξε το δικό της κανάλι στο You Tube τον Φεβρουάριο του 2015. «Εκείνη την περίοδο είχαν σκάσει πολλές youtubers που έκαναν βίντεο με μακιγιάζ και σκέφτηκα: “Γιατί να μην είμαι η πρώτη γυναίκα που θα διακωμωδήσω όλο αυτό; Γιατί να μην είμαι η πρώτη γυναίκα που ανεβάζει κωμικά βίντεο; Έτσι και έγινε»!

«Vlogs έχω κάνει πολύ λίγα. Είναι ένα είδος reality και δεν είμαι πολύ φαν του να καταγράφεις τα πάντα που κάνεις μέσα στη μέρα σου με μία κάμερα» σημειώνει τονίζοντας «Εγώ κάνω κυρίως βίντεο κωμικού περιεχομένου. Έχω περίπου 121.000 subscribers».

«Το you tube είναι ένα πολύ ελεύθερο μέσο. Ανεβάζεις ένα βίντεο βλέπεις ότι αρέσει, ότι πάει καλά και ανεβάζεις πάλι ένα παρόμοιο. Αν δεν αρέσει, τότε δεν το ξανακάνεις», λέει.

«Είναι πολύ όμορφο το να μπορείς να βιοπορίζεσαι από κάτι που σου αρέσει. Εγώ έμαθα να μοντάρω, να τραβάω επαγγελματικά με κάμερα να γράφω σενάρια. Είναι μια πολύ δημιουργική δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενη που την κάνω και ζω από αυτή», εξομολογείται στο star.gr.

Όσο για τη διαδικασία μέχρι το ανέβασμα ενός βίντεο; «Θα σκεφτώ την ιδέα, θα γράψω σενάριο -αν είναι σεναριακό βίντεο,  θα κάνω το γύρισμα που μπορεί να κρατήσει 5-6 ώρες, μετά θα ακολουθήσει το μοντάρισμα που είναι χρονοβόρο και τέλος είναι το ανέβασμα στο You Tube», εξηγεί.

Η «AmiYiami» αναφέρεται και στους φαν της, τους οποίους λατρεύει, ενώ μας αναφέρει πως οι ηλικίες που την βλέπουν περισσότερο είναι 18-25.

«Πλέον έχω το κοινό μου, ανθρώπους που θα δουν όλα τα βίντεο που θα κάνω. Το feedback που παίρνω είναι κατά βάση θετικό. Υπάρχουν και αρνητικά σχόλια, όχι όμως στο βαθμό που ήταν όταν ξεκίνησα. Υπάρχουν άνθρωποι που με αναγνωρίζουν στο δρόμο αλλά δεν έχω ακραίες συμπεριφορές», λέει χαρακτηριστικά.

Η συμβουλή που δίνει σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν youtubers είναι: «Υπομονή, επιμονή, πολύ δουλειά και μην μασάτε από αρνητικά σχόλια»!

Τέλος καταρρίπτει τον μύθο ότι οι YouTubers βγάζουν μια περιουσία. Όπως εξηγεί στο star.gr, «τα χρήματα που βγάζει κανείς από τα views των βίντεο είναι πολύ λίγα. Τα περισσότερα χρήματα είναι από τις χορηγίες».

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το Youtube σήμερα παρακολουθείται από το ένα τρίτο όσων είναι διασυνδεδεμένοι στο Ιντερνετ. Από το 2005, οπότε οι τρεις φίλοι Σαντ Χάρλεϊ, Στιβ Τσεν και τον Τζουντ Καρίμ από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις εμπνεύσθηκαν τη δημιουργία του, έχουν περάσει 12 χρόνια και χωρίς υπερβολές έχει καταφέρει να προσελκύσει μία ολόκληρη γενιά, η οποία βλέπει αυτό που θέλει, όταν θέλει και σε όποια συσκευή θέλει.

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου
email: mkipreou@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top