Το 2016 η Samusung πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα όσον αφορά στις μπαταρίες που βάζει στα smartphones της. Στο εξής το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ πιο προσεκτική στην επιλογή των μπαταριών, και ειδικά σε μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S8.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Samsung είναι σε συζητήσεις με Ιάπωνα προμηθευτή για την μπαταρία του Samsung Galaxy S8. Πρόκειται για την εταιρεία Murata Manufacturing, η οποία θα αντικαταστήσει την κινέζικη Amperex Technology. H δεύτερη, μαζί με την Samsung SDI είχε αναλάβει την μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7.

Φυσικά οι Ιάπωνες δεν θα αναλάβουν ολόκληρη την παραγωγή. Oι πληροφορίες λένε ότι η Samsung θέλει να αναθέσει στην Murata ποσοστό μεταξύ 2-8% των συνολικών μπαταριών που θα χρειαστεί για το Galaxy S8. Ο βασικός προμηθευτής θα παραμείνει η Samsung SDI. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν ακουστεί πληροφορίες ότι και η LG μπορεί να αναλάβει την προμήθεια μπαταριών για το Galaxy S8.

Η Samsung SDI έχει ήδη ανακοινώσει ότι επενδύει 128 εκατ. δολ. για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μπαταρίες. Η ίδια η Samsung, όταν αποκάλυψε τι έφταιξε για το Note 7, έδειξε και το πλάνο της για το πως θα αποτρέψει μελλοντικές εκρήξεις με τη δημιουργία «Battery Advisory Group» και «8-Point Battery Safety Check» .

Το Samsung Galaxy S8 δεν θα ανακοινωθεί στην MWC 2017 τέλη του μήνα, αλλά είναι πιθανό να έρθει 29 Μαρτίου.

Πηγή: techblog.gr