Ο κορυφαίος επεξεργαστής φέτος είναι ο Snapdragon 835, ο οποίος αναμένεται να μπει στις top ναυαρχίδες μεγάλων κατασκευαστών. Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Forbes, το LG G6 δεν θα φορά Snapdragon 835, όπως αναμενόταν.

Το LG G6 θα ανακοινωθεί στις 26 Φεβρουαρίου στην MWC 2017, και θα βγει στα ράφια των καταστημάτων τον Μάρτιο. Οι πηγές λένε ότι αντί για τον κορυφαίο επεξεργαστή του 2017, θα φορά τον περσινό Snapdragon 821. Ο 821 είναι μεν αρκετά δυνατός, αλλά όχι όσο ο 835.

Το Forbes επισημαίνει ότι ο Snapdragon 835 δεν θα είναι διαθέσιμος σε μεγάλες ποσότητες πριν από τον Απρίλιο. Ο λόγος είναι ότι η Samsung θα τον χρησιμοποιήσει στη δική της ναυαρχίδα Samsung Galaxy S8, επομένως άλλοι κατασκευαστές δεν μπορούν να «έχουν πρόσβαση» νωρίτερα. Άρα, οι περισσότεροι αντίπαλοι της Samsung θα πρέπει να βασιστούν σε άλλους επεξεργαστές αν θέλουν να βγουν στην αγορά πριν από εκείνη. Αναφέρεται ότι το Galaxy S8 θα κυκλοφορήσει 14 Απριλίου στη Ν. Κορέα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Qualcomm ανέπτυξε τον Snapdragon 835 σε συνεργασία με τη Samsung, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του. Εκτός από την LG, η HTC είναι ένας από τους κατασκευαστές που «αναγκάστηκε» να χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 821 για το top-end ΗΤC U Ultra.

Όσο για την LG, φέτος έχει υποσχεθεί το «ιδανικό κινητό», στο οποίο αλλάζει design (δείτε εδώ την εικόνα), φεύγει από τον αρθρωτό σχεδιασμό, προσθέτει αντοχή σε νερό και κατασκευή από μέταλλο και γυαλί. Το ερώτημα είναι, κατά πόσο ο Snapdragon 821 είναι «ιδανική» επιλογή αντί του Snapdragon 835 (όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες του Forbes, οι οποίες δεν είναι επιβεβαιωμένες).

Πηγή: techbog.gr