Το LG G5, η περσινή ναυαρχίδα της LG κατέφερε να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους και να καινοτομήσει με το modular design. Ενώ η ιδέα άρεσε και δέχτηκε θετικές κριτικές, φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά με τις πωλήσεις.

Η LG δεν κατάφερε να κάνει τον αριθμό πωλήσεων που περίμενε και για το LG G6 έχει ήδη πει πως δεν θα ακολουθήσει τον αρθρωτό σχεδιασμό του προκατόχου του.

Όσον αφορά στο LG G5, η τύχη του αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα, υπάρχει πιθανότητα να τερματιστεί η κατασκευή του. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι η HALLACAST, ένας από τους προμηθευτές της LG έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Η HALLACAST είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός προμηθευτής για τα πίσω καπάκια του LG G5.

Αυτό σημαίνει ότι αν η εταιρεία δεν μπορεί να προμηθεύει πλέον στην LG τα συγκεκριμένα κομμάτια, η LG δεν θα μπορεί να συνεχίσει την κατασκευή του LG G5. Οι επιλογές είναι είτε να σταματήσει την παραγωγή είτε να κάνει συμφωνία με νέο προμηθευτή.

Το να βρεθεί νέος προμηθευτής, λογικά δεν είναι αδύνατο, αλλά μιας και έρχεται ήδη το LG G6 και το G5 δεν μπόρεσε να πουλήσει, το ερώτημα είναι αν θα θελήσει η LG να συνεχίσει τη παραγωγή του. Μένει να δούμε αν θα αποφασίσει να συνεχίσει να ξοδεύει πόρους για την περσινή ναυαρχίδα.

Το LG G6 αναμένεται να ανακοινωθεί  στις 26 Φεβρουαρίου σε ειδικό event που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της MWC 2017.

Tags: