Όσοι δεν έχουν καταφύγει στη λύση των ad blockers, σίγουρα θα βιώνουν συχνά την όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία των διαφημίσεων στα YouTube videos, όπου στην αρχή πρέπει για κάποια δευτερόλεπτα να παρακολουθήσεις τη διαφήμιση μέχρι να σου δοθεί η δυνατότητα του «skip».

Αυτό σίγουρα δεν αρέσει σε πολλούς, ούτε και στον Mark Zuckerberg, ο οποίος σχεδιάζει την προσθήκη διαφημίσεων στα Facebook videos, όχι όμως στην αρχή, αλλά στη μέση (!). Κάτι που μάλλον θα ήταν ακόμη πιο ενοχλητικό.

Τα «mid-roll ads» δοκιμάζονται για να έρθουν στα Facebook videos και θα διακόπτουν αυτό που παρακολουθείτε. Οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται 20″ αφού έχει ξεκινήσει η προβολή του video. Το θετικό είναι ότι θα τοποθετηθούν σε video που έχουν διάρκεια τουλάχιστον 90″. Τέτοιου είδους διαφημίσεις έχουν δοκιμαστεί σε live videos, αλλά η νέα ιδέα είναι να συμπεριληφθούν σε όλα τα videos του Facebook.

Το Facebook θα μοιράζεται τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου κρατώντας το 45%, όπως κάνε το YouTube. Προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι ξεκινά η δοκιμαστική φάση, αλλά αν όλα πάνε καλά, δεν θα αποφύγουμε τις διαφημίσεις από τα video του Facebook.

Αν και για πολλούς χρήστες, αυτό δεν θα είναι ευχάριστο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί θα μπορέσουν να βγάλουν χρήματα από τα Facebook videos. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Facebook παρακολουθούν καθημερινά 100 εκατ. ώρες video.

Πηγή: techblog.gr
Tags: