Το νέο Huawei Mate 9 φοράει τον νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 960 κατασκευής Huawei με εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο Kirin 960 είναι ο πρώτος επεξεργαστής στον κόσμο που ενσωματώνει ARM Cortex-A73/ A53 οκταπύρηνη CPU και Mali G71 οκταπύρηνη GPU. 

Σύμφωνα με την Huawei, ο Kirin 960 προσφέρει την καλύτερη απόδοση multi-core μεταξύ όλων των επεξεργαστών σε smartphone, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 15%. Η GPU μπορεί να υπερηφανεύεται για 180% βελτίωση στις επιδόσεις και 40% βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με τον προκάτοχό της.

Ο Kirin 960 είναι αρχιτεκτονικής 16nm FinFET και αξιοποιεί στο έπακρον τα πρωτοπόρα επίπεδα γραφικών Vulkan σε Android 7.0 ενισχύοντας την απόδοση των γραφικών έως και 400%.

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Κίνα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε με το Bruce Lee, το άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία της σειράς Mate.

Ο Bruce Lee μας παρουσίασε τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή Kirin 960 και δήλωσε ενθουσιασμένος για την δουλειά που έχουν κάνει οι ερευνητές της HiSilicon, κατασκευάστρια των επεξεργαστών Kirin και θυγατρικής της Huawei. Το Kirin 960 φοράει το νέο Mate 9 που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, με τον κ. Lee να κάνει λόγο για ακόμα περισσότερα μοντέλα smartphones το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και συγκεκριμένα στα Device Labs της Huawei στην Σαγκάη είχαμε τη δυνατότητα να δούμε απο κοντά ολόκληρη τη σειρά των smartphones της εταιρείας, όπως τα Huawei P9, Huawei Nova και φυσικά το Huawei Mate 9.

Η επιτυχία της Huawei βασίζεται στο ότι όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν για το κοινό καλό. Η Ada Xu, Huawei Global Director of Public Relations, δήλωσε: «Έχουμε διαμορφώσει το σύνολο της εταιρείας γύρω από τη συλλογική σοφία. Στην Huawei δεν υπάρχει ένας ηγέτης. Έχουμε συγκεντρώσει την δύναμη, τη σοφία και τη συμβολή όλων των υπαλλήλων μας – συνεργαζόμενων δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων μας και των άλλων ενδιαφερομένων μερών».

Πηγή: techblog.gr