Το Grand Tour του Amazon, ένα reboot του άκρως επιτυχημένου Top Gear του BBC, έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με το πρώτο επεισόδιο μόνο του να συγκεντρώνει εκατομμύρια views.

Επιπλέον, η σειρά έχει τεράστια επιτυχία και μεταξύ όσων προτιμούν το παράνομο download από το να πληρώνουν τα 100 δολάρια ετήσια συνδρομή στο Amazon Prime. Τα τρία πρώτα επεισόδια του show ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύει η Daily Mail, το πρώτο επεισόδιο κατέβηκε 9.7 εκατ. φορές, το δεύτερο επεισόδιο 6.4 εκατ. φορές και το τρίτο το κατέβασαν (παράνομα πάντα) 4.6 εκατ. άθρωποι. Τη μερίδα του λέοντος (με 13.7% των downloads) παίρνει η Μ. Βρετανία. Εκτιμάται ότι η Amazon έχασε 3.2 εκατ. βρετανικές λίρες (3.8 εκατ. ευρώ) μόνο από το πρώτο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Muso, η οποία έδωσε τα δεδομένα, αυτό είναι το πρόγραμμα με τα μεγαλύτερα downloads όλων των εποχών. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το Game Of Thrones. «It is off the scale in terms of volume. It has overtaken every big show, including Game Of Thrones, for the totals across different platforms», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Amazon είδε τη βάση των συνδρομητών της να αυξάνεται κατά 19 εκατ. φέτος (στο σύνολο έχει 63 εκατ. παγκοσμίως), στη Μ. Βρετανία έχει μόλις 2 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ο πενταπλάσιος αριθμός χρηστών αποφάσισε να κατεβάσει παράνομα το πρώτο επεισόδιο αντί να πληρώσει. Δεδομένου ότι η Amazon πλήρωσε 160 εκατ. δολάρια για να πάρει το show και να αυξήσει τη βάση χρηστών της στη Μ. Βρετανία, φαίνεται να μην τα καταφέρνει πολύ καλά.

Πηγή: techblog.gr
Tags: