Πριν από μερικούς μήνες η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την LinkedIn έναντι 26.2 δισ. δολαρίων. Ωστόσο για να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους deals χρειάζεται χρόνος να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρχές.

Η διαδικασία του ελέγχου έληξε και η Microsoft επιβεβαίωσε ότι εξαγοράζει και επίσημα την LinkedIn. Το επαγγελματικό social network ανήκει και επίσημα στο δυναμικό της Microsoft.

H Microsoft χρειάστηκε έξι μήνες για να κλείσει τη συμφωνία. Η Κομισιόν έβαλε ένα από τα τελευταία ρυθμιστικά εμπόδια, το οποίο η Microsoft χρειάστηκε να προσπεράσει. Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella αναφέρθηκε σε κάποια από τα βήματα που θα γίνουν για να ενσωματωθεί η LinkedIn στις υπηρεσίες της Microsoft.

Μεταξύ αυτών είναι η ενσωμάτωση LinkedIn ταυτότητας σε Microsoft Office και Outlook, ενεργοποιώντας τα LinkedIn notifications μέσα στο Windows action center και άλλα.

Τα μέλη του LinkedIn που συντάσσουν βιογραφικά μέσω του Word, θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν τα προφίλ τους, να αναζητήσουν και να κάνουν αιτήσεις για θέσεις εργασίας μέσω του LinkedIn.

Τέλος, η Microsoft θα αναπτύξει ένα business news desk στο οικοσύστημα περιεχομένου της και MSN.com. Το LinkedIn Learning θα γίνει διαθέσιμο σε όλο το οικοσύστημα Office 365 και Windows.

Πηγή: Techblog

Tags: