​Η Wall Street Journal είναι αυτή που έρχεται να ενισχύσει κι άλλο τις φήμες που θέλουν την Apple να βάζει κυρτή OLED οθόνη στο iPhone του 2017 ή αλλιώς iPhone 8. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές να ενισχύσουν την παραγωγή λεπτών OLED οθονών.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ζητά από τους προμηθευτές να στείλουν prototypes από οθόνες με καλύτερη ανάλυση από αυτές της Samsung. Εδώ βέβαια προκύπτει το ερώτημα για το τι εννοεί όταν λέει καλύτερη ανάλυση. Η Samsung έχει βάλει κυρτή οθόνη στο Samsung Galaxy S7 edge και έχει ανάλυση Quad HD (1440×2560 pixel).

Είναι η Apple έτοιμη να κάνει το βήμα να βάλει στο iPhone ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση; Προς το παρόν δεν έχουμε σαφή απάντηση, αλλά θα ήταν πράγματι εντυπωσιακή κίνηση για τα δεδομένα της. Κάποια από τα curved panels αναμένεται να τα προμηθευτεί από τη Samsung η Apple, άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα η μνήμη RAM του iPhone 7, είναι από τη Samsung.

Αυτή τη στιγμή η Apple αναφέρεται ότι έχει στα χέρια της πάνω από 10 prototypes του iPhone 8 και η έκδοση με την κυρτή οθόνη είναι ένα από αυτά. Υπάρχει πιθανότητα η Apple να αποφασίσει να βγάλει στην αγορά το κυρτό iPhone μέσα στο 2017. Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλά μιας και όλοι περιμένουν να δουν μεγάλες αλλαγές του χρόνου, η κυρτή οθόνη θα μπορούσε να είναι μια από αυτές.

Αν δούμε του χρόνου πράγματι μια κυρτή έκδοση, τότε λογικά θα είναι πιο ακριβή από εκείνη με flat οθόνη. Τα curved OLED panels δεν είναι το ίδιο φθηνά με τις flat IPS LCD.

Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις αν η κυρτή οθόνη θα μπει στην 4.7 ιντσών έκδοση η σε αυτή με οθόνη 5.5 ιντσών. Κρατάμε όμως πολλές επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Πηγή:Techblog.gr