​Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας. Η αποτυχία του Galaxy Note 7 φαίνεται να την έχει επηρεάσει σημαντικά σε πολλά επίπεδα. Μάλιστα η Strategy Analytics εκτιμά ότι για πρώτη φορά η Huawei την ξεπέρασε σε κέρδη.

Πριν από μερικούς μήνες το αμερικανικό hedge fund, Elliott Associates, είχε προτείνει ότι πρέπει να χωριστεί στα δυο. Αυτό επειδή η εταιρεία είναι υποτιμημένη στην τωρινή μορφή της κατά 70% λόγω της εταιρικής δομής.

Όπως μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της Seoul Economic Daily, η Samsung φαίνεται να σκέφτεται την παραπάνω πρόταση.

Η Elliott Associates είχε προτείνει ότι η Samsung Electronics θα πρέπει να χωριστεί σε μια εταιρεία συμμετοχων (για σκοπούς ιδιοκτησίας) και μια εταιρεία εκμετάλλευσης. Η Elliott Associates είχε προτείνει επίσης ότι η Samsung θα πρέπει να εξετάσει την καταβολή μερίσματος 27 δισ. δολαρίων από τα αποθεματικά της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Samsung έχει συνάντηση αύριο, όπου και λέγεται ότι θα συζητήσει την πιθανότητα αυτή και θα ανακοινώσει την απόφασή του στο hedge fund. Αν πάρει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να αλλάξουν σημαντικά πράγματα και η Samsung θα πρέπει να φτιάξει ένα προσεκτικό πλάνο το οποίο και θα ακολουθήσει για την αναδιάρθρωσή της.

Πηγή:Techblog.gr