​Η Huawei λάνσαρε πρόσφατα τον κορυφαίο της επεξεργαστή Kirin 960 και οι πληροφορίες τη θέλουν να έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς. Δεδομένων των βημάτων που κάνει η Huawei για να εδραιωθεί στην αγορά, δεν θα μας φαινόταν παράξενο να έχει ξεκινήσει το επόμενο βήμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επόμενης γενιάς επεξεργαστής θα ονομαστεί Kirin 970 και θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 10nm.

H τωρινή ναυαρχίδα της Huawei, Kirin 960, βασίζεται στη διαδικασία 16nm FinFET, όπως και ο προηγούμενος Kirin 950. Οπότε, ακούγεται λογικό με τον Kirin 970 να κάνει τη μετάβαση στα 10nm, που θα σημαίνει βελτίωση στην απόδοση και την διαχείριση ενέργειας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Kirin 960 θα είναι οκταπύρηνος και ότι μπορεί να έχει υποστήριξη για παγκόσμιο LTE.

Η απόφαση της Huawei να μεταβεί σε 10nm, ίσως να σχετίζεται με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Qualcomm. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή του Snapdragon 835 με τη διαδικασία των 10nm. Το ίδιο αναμένεται να κάνει η Samsung και με τον Exynos 8895.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τον επεξεργαστή που θα μπει στις συσκευές του 2017.

Πηγή:techblog.gr