​Ποιος να φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι τα drones θα έμπαιναν για τα καλά στη ζωή μας και δεν θα χρησιμοποιούνταν μόνο από όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία. Η Domino’s έχει σκεφτεί μια άλλη εναλλακτική προκειμένου να έρθει η παραγγελία σου στην ώρα της.

Το πρόβλημα με τους «παραδοσιακούς» delivery είναι ότι υπάρχουν ζητήματα όπως για παράδειγμα η κίνηση, με αποτέλεσμα να αργούν πολλές φορές. Η Domino’s θέλει να χρησιμοποιήσει drones αντί για delivery και να σου φέρει την πίτσα από αέρος.

Η Domino’s στη Ν. Ζηλανδία συνεργάζεται με την Flirtey και ξεκίνησαν την δοκιμαστική παράδοση πίτσας σε ορισμένους πελάτες, μέσω drones. Tα drones κάνουν αυτόνομη πτήση, διαθέτουν ένα ειδικό πακέτο όπου μπαίνει μέσα η πίτσα και προστατεύεται από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον CEO και Managing Director της Domino’s, Don Meij, οι δοκιμές τα πήγαν εξαιρετικά καλά και πολύ σύντομα θα επεκταθεί το pizza drone delivery. «We invested in this partnership, and technology, because we believe drone delivery will be an essential component of our pizza deliveries, so even more customers can receive the freshest, hottest pizza we can offer».

Ο ίδιος θεωρεί ότι κάποια στιγμή τα drones θα μειώσουν τον χρόνο παράδοσης στα μόλις 10 λεπτά. «Drones offer the promise of safer, faster deliveries to an expanded delivery area, meaning more customers can expect to receive a freshly-made order within our ultimate target of 10 minutes. This is the future».

Πηγή:Techblog.gr