​Οι βιντεοκλήσεις είναι ένα χαρακτηριστικό που περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό στο WhatsApp. Για αρκετό καιρό γίνονταν δοκιμές και η εφαρμογή επέτρεπε συγκεκριμένους χρήστες να κάνουν video calling. Τελικά όμως από σήμερα το χαρακτηριστικό ξεκίνησε να δίνεται σε όλους.

Η πραγματοποίηση βιντεοκλήσης στο WhatsApp δεν διαφέρει πολύ από μια κανονική κλήση. Πατώντας το εικονίδιο για τις κλήσεις θα σε ρωτήσει αν θέλεις να πραγματοποιήσεις φωνητική ή video κλήση. Μέχρι όμως να δοθεί το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες είναι πιθανό να μ��ν μπορείς να πραγματοποιήσεις video κλήση. Θα πρέπει και το άτομο που θέλεις να καλέσεις, να έχει ενημερώσει την εφαρμογή.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του η πιο δημοφιλής messaging εφαρμογή στον κόσμο με τους πάνω από 1 δισ. χρήστες α αναφέρει ότι φέρνει το νέο χαρακτηριστικό επειδή κάποιες φορές η φωνή και τα μηνύματα δεν είναι αρκετά. «There’s no substitute for watching your grandchild take her first steps, or seeing your daughter’s face while she’s studying abroad».

Το video-calling feature έρχεται σε iOS, Android και Windows Phone. Όπως γίνεται συνήθως με apps τέτοιας εμβέλειας, η αναβάθμιση θα δίνεται σταδιακά, οπότε μπορεί να μην σας έρθει αμέσως.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πλατφόρμες όπως Viber, Hangouts, Facebook Messenger διαθέτουν ήδη δυνατότητα βιντεοκλήσης.

Πηγή:Techblog.gr