​Εκτός από τις διπλές κάμερες που έχουν ξεκινήσει να βάζουν στις ναυαρχίδες τους οι κατασκευαστές, ένα άλλο trend είναι οι αισθητήρες πίεσης στην οθόνη. Οι αισθητήρες αυτοί αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης και προχωρούν στις αντίστοιχες λειτουργίες.

Το χαρακτηριστικό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στο ευρύ κοινό όταν η Apple το έφερε πέρσι στα iPhone 6s ως 3D Touch. Όμως η Apple δεν είναι η μόνη που έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, υπάρχουν και μοντέ��α όπως το Huawei Mate S.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Samsung Galaxy S8 θα είναι το πρώτο κινητό της Samsung στο οποίο θα βάλει τεχνολογία Force Touch στην οθόνη. Οι πηγές εκ των έσω λένε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές.

Προμηθευτής της Samsung φέρεται να έχει δηλώσει ότι η Samsung κοιτά να υιοθετήσει την τεχνολογία force touch εν μέρη από το Samsung Galaxy S8, αλλά η πλήρης υιοθέτηση αναμένεται να γίνει σε ένα με δυο χρόνια. «It is a matter of time before other major Android smartphone makers deploy the technology that will help enhance user interface», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανώνυμη πηγή.

Η Google έφερε το App shortcuts στο Android Nougat, το οποίο ουσιαστικά απαιτεί παρατεταμένη πίεση, αλλά το Force Touch είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση.

Επιπλέον, στέλεχος από τμήμα εξαρτημάτων της Samsung έχει επιβεβαιώσει κατά κάποιον τρόπ�� την έλευση της τεχνολογίας Force Touch, λέγοντας ότι θα έρθει στο «εγγύς μέλλον». Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη φήμη είχε ακουστεί και για το Samsung Galaxy S7, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Με το Samsung Galaxy S8 όμως είναι πιο πιθανό.

Πηγή:Techblog.gr