​Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στη βιομηχανία των mobile ημιαγωγών. Οι πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζει είσοδο και στην αγορά των αισθητήρων δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Ενώ αρχικά οι αισθη��ήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων ήταν μόνο σε high-end συσκευές, πλέον τους βλέπουμε σε πιο οικονομικά μοντέλα, άρα αυξάνεται η ζήτηση. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Samsung επιδιώκει να πάρει ένα κομμάτι της αγοράς, η οποία ουσιαστικά ανήκει στην σουηδική FPC και την αμερικάνικη Synaptics. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές μικρότερες εταιρείες από τη N. Κορέα που μπαίνουν στην αγορά αυτή, επομένως η Samsung έχει έναν λόγο παραπάνω για να το κάνει.

Το τμήμα Samsung Electronics System LSI θεωρείται ότι συμμετέχει στην ανάπτυξη των chips αισθητήρων δαχτυλικών αποτυπωμάτων από το 2015. Βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης και θα μπορέσει να βγάλει στην αγορά τα chips από του χρόνου.

Ο αρχικός στόχος είναι να προμηθεύει τους αισθητήρες για τα low και mid-range smartphones της Samsung και στη συνέχεια να γίνει η μετάβαση σε πιο premium σειρές όπως Galaxy S και Note. Τα chips θα πωλούνται και σε άλλους κατασκευαστές όπως κάνει για panels, επεξεργαστές, mobile RAMs κλπ.

Αυτή τη στιγμή ο τεχνολογικός γίγαντας προμηθεύεται τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για τα smartphones του, από τη Synaptics. Μελλοντικά λοιπόν θα μπορεί να ρίξει το κόστος, αφού θα τους προμηθεύεται από την Samsung Electronics System LSI. Η Samsung θα αναπτύξει μόνη της το chip, αλλά τον απαραίτητο αλγόριθμο θα τον προμηθεύεται από την Precise Biometrics στη Σουηδία. Για τα modules θα βασιστεί στους CMOS αισθητήρες.

H Samsung ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα σχέδιά της για αισθητήρες αποτυπωμάτων. Επομένως περιμένουμε την δική της επιβεβαίωση για να μάθουμε περισσότερα.

Πηγή:Techblog.gr