​Ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωση της πρώτης touchscreen κάμερας, της Nikon D5500, η εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια της διαδόχου της. Ανακοίνωσε επίσημα την Nikon D5600 με SnapBridge, που κρατά την κάμερα συνεχώς συνδεδεμένη στο κινητό μέσω χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth.

Το interface της οθόνης αφής έχει virtual Fn button, για να σου δίνει γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικά χαρακτηριστικά όπως Auto ISO. Το λεγόμενο «frame advance bar» της Nikon σου επιτρέπει να δεις φωτογραφίες γρήγορα στην οθόνη αφής, σύροντας το δάχτυλο, ενώ μπορείς ακόμη και να κλειδώσεις το ζουμ σε όλες τις εικόνες.

Κατά τα άλλα, η Nikon D5600 είναι σχεδόν ίδια με το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει ίδιο επεξεργαστή EXPEED 4, αισθητήρα 24 Megapixel APS-C, οθόνη 3.2 ιντσών 1M dot tilt-swivel, ίδιο 100 – 25600 ISO και ίδιο σώμα. Αλλαγή δεν είχαμε και στα σημεία του συστήματος αυτόματης εστίασης που παρέμειναν 39.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της νέας Nikon ούτε πότε θα γίνει διαθέσιμη. Να θυμίσουμε ότι η τιμή της περσινής Nikon D5500 ξεκινούσε από 900 δολάρια για το σώμα.

Πηγή:Techblog.gr