​Η Apple στις 27 Οκτωβρίου θα έχει προγραμματίσει press event. Εκέι θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα Macs, ανανεώνοντας μετά από πολύ καιρό τα MacBook Pro. Για πολύ καιρό διαρρέουν πληροφορίες, αλλά αυτή τη φορά το leak έρχεται από την ίδια την Apple. Αυτό είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει.

Μέσα στο macOS Sierra 10.12.1, που ξεκίνησε να δίνεται την ��ευτέρα υπάρχουν κρυμμένες δυο εικόνες που απεικονίζουν το επερχόμενο MacBook Pro.

macbook-pro-leak-02.jpg

Εκεί παρατηρούμε ότι στην πάνω πλευρά του πληκτρολογίου υπάρχει η πολυσυζητημένη OLED μπάρα, η οποία θα αντικαταστήσει τα function keys και φυσικά είναι touch. Επιπλέον, εκεί θα είναι τοποθετημένος και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Επομένως, αν για παράδειγμα θέλεις να επιβεβαιώσεις μια μεταφορά χρημάτων μέσω του Apple Pay, τοποθετείς απλά το δάχτυλο στην δεξιά πλευρά της μπάρας.

Το OLED touch panel μπορεί να ονομαστεί «Magic Toolbar», ενώ το υπόλοιπο design του νέου MacBook Pro δεν φαίνεται να ξεφεύγει από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως βλέπουμε το 13ιντσο μοντέλο, δεξιά και αριστερά του πληκτρολογίου έχουν τοποθετηθεί τα ηχεία.

Εκτός από τα 2 MacBook Pro (13″ και 15″), η Apple αναμένεται να ανακοινώσει και 13 ιντσών MacBook Air την Πέμπτη.