​Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο και ένα σημαντικό κομμάτι είναι οι αριθμοί που έρχονται από τα Surface, οι οποίοι δείχνουν σταθερή αύξηση για την επιτυχημένη σειρά της Microsoft.

Τα έσοδα από τα Surface κατάφεραν να φτάσουν στα 926 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο του 2015, ο αριθμός εσόδων από τα Surface ήταν στα 672 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει 13% αύξηση από την περασμένη χρονιά.

Ενώ οι αριθμοί είναι αρκετά αυξημένοι, ακόμη απέχουν από τους αντίστοιχους που καταφέρνει η Apple με τα iPad. Ακόμη η Apple δεν έχει δημοσιοποιήσει τα δικά της έσοδα τριμήνου, όμως αν πάρουμε ως σημείο αναφοράς το προηγούμενο τρίμηνο, η σειρά των iPad κατάφερε να δώσει έσοδα 4.9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 11% από τα 4.4 δισ., του ίδιου τριμήνου της περασμένης χρονιάς. Το συμπέρασμα είναι ότι η αύξηση των iPad έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, όμως τα Surface αποφέρουν πολύ λιγότερα χρήματα στην Microsoft.

Να σημειωθεί ότι από τη Microsoft περιμένουμε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα Surface σε event που έχει προγραμματίσει για τις 26 Οκτωβρίου.

Πηγή: Techblog.gr