Την πράξη του να κατεβάσει ένα βίντεο για τον καρκίνο του Μαστού, μετάνιωσε πικρά το facebook και έτσι ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Το βιντεάκι αποτελείτο από κινούμενα σχέδια ��ου έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους.

Παράλληλα, έδειχνε στις γυναίκες διάφορους τρόπους για να ανιχνεύουν ύποπτα εξογκώματα.

Οι εικόνες μπορεί να είχαν ως στόχο την αφύπνιση όλων των γυναικών σε ό, τι αφορά τον καρκίνο του στήθους, ωστόσο οι συντελεστές της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως τις βρήκαν προσβλητικές και ζήτησαν την αφαίρεσή τους.

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του facebook σε δήλωσή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, τόνισε πως το σουηδικό δίκτυο είχε πάρει έγκριση να παραμείνει στη σελίδα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές.

Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους».

Προτού λάβει έγκριση το βίντεο από το Facebook, η Cancerfonden είχε αποστείλει ανοικτή επιστολή στην ιστοσελίδα εξηγώντας ότι η εκστρατεία «δεν είχε σκοπό να προσβάλει».