​Η Apple μπαίνει σε πόλεμο με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό online πωλητών fake αξεσουάρ για τα προϊόντα της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι σχεδόν τα 9 από τα 10 Apple-branded προϊόντα που πωλούνται στο Amazon δεν είναι πιστοποιημένα από την ίδια.

Τα προϊόντα αυτά έρχονται από την Mobile Star LLC και 50 άλλους πωλητές, οι οποίοι προσφέρουν αντάπτορες, καλώδια και άλλα αξεσουάρ, που μπορεί να είναι επικίνδυνα για χρήση.

Σύμφωνα με την Apple, η οποία ζητά μέχρι και 150.000 δολάρια για κάθε παρ��βίαση πνευματικών δικαιωμάτων και 2 εκατ. δολάρια για παραβίαση πατεντών, τα προαναφερθέντα προϊόντα ενέχουν τον κίνδυνο να υπερθερμανθούν με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά ή να πάθει ο χρήστης ηλεκτροσόκ. Η εξέταση των προϊόντων αυτών έδειξε ότι δεν έχουν σωστή απόσταση μεταξύ κυκλωμάτων χαμηλής και υψηλής τάσης και επαρκή μόνωση.

φφφφφ (580x482).jpg


Μέσα στο Amazon τα προϊόντα αυτά έχουν την ένδειξη «sold by Apple» και συνοδεύονται από φωτογραφίες από αληθινά αξεσουάρ της Apple. Στην πραγματικότητα έρχονται από την Mobile Star και άλλες εταιρείες, δεν είναι τα αυθεντικά της Apple. Αυτό κάνει τα fake προϊόντα δύσκολα στο να τα ξεχωρίσεις.

Η Apple δεν έκανε κάποια επίσημη δήλωση για τις μηνύσεις, όμως μέσα σε αυτές αναφέρει: «Apple makes great efforts to combat the distribution and sale of counterfeit Apple products bearing its trademarks… Despite Apple’s efforts, fake Apple products continue to flood Amazon.com».