Η Samsung κυκλοφόρησε μετά από καιρό ένα νέο Windows tablet, το Samsung Galaxy TabPro S Gold Edition. Το συγκεκριμένο tablet είναι κατάλληλο για τον μέσο χρήστη, αλλά και για επαγγελματίες, αφού έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Samsung Galaxy TabPro S έχει 12 ιντσών Super AMOLED οθόνη, με ανάλυση 2560×1440. Ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core M3 6Y30, χρονισμένος έως και τα 2.2 GHz και γραφικά Intel HD Graphics 615. Η RAM είναι στα 8 GB με 256 GB SSD αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία στα 5200 mAh.

Επιπλέον φέρει δύο 5 megapixel κάμερες στο μπροστά και το πίσω μέρος, και υπάρχει μια μόνο USB 3.1 Type-C θύρα για συνδεσιμότητα και φόρτιση. Η θύρα μπορεί να εξοπλιστεί με έξτρα αξεσ��υάρ ώστε να έχεις συνδεσιμότητα και με HDMI και USB Type-A θύρες.

Galaxy-TabPro-S-Gold-Edition.jpgΤο βασικό μοντέλο κοστίζει 1000 δολάρια, το οποίο ίσως φανεί λογικό αν το συγκρίνει κανείς με το βασικό μοντέλο Surface Pro 4 το οποίο κοστίζει 900 δολάρια και έχει 4 GB RAM και Intel Core i3. Παρόλο όμως την υψηλή τιμή, η Samsung δεν συμπεριέλαβε στο πακέτο το Stylus. Το TabPro Pen πωλείται ξεχωριστά για 50 δολάρια.

Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο όμως, περιλαμβάνεται στην τιμή και έχει ενσωματωμένο touchpad και Pogo pin connector, για να συνδέεται με το tablet χωρίς καμία διαδικασία και ταυτόχρονα να φορτίζει. Επιπλέον, έχει ευέλικτη άρθρωση ώστε να προσαρμόζεις το ύψος της οθόνης. Τέλος, το Galaxy TabPro S ζυγίζει μόνο 700 γραμμάρια, καθιστώντας το ελαφρύ και φορητό.

Πηγή:techblog.gr