Το Google Assistant είναι η νέα πλατφόρμα φωνητικής βοηθού που θα έρθει σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της Google όπως το Allo messenger app, Google Home και φυσικά τα ολοκαίνουρια Pixel και Pixel XL smartphones.

Αν αναρωτιέστε αν θα το δούμε και σε άλλες Android συσκευές, η απάντηση είναι όχι, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Με δηλώσεις της στο 9to5Google, η Google επιβεβαίωσε πως το Google Assistant θα παραμείνει αποκλειστικό χαρακτηριστικό στα Pixel smartphones. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έρθει στα Nexus, αλλά ούτε και τα smartphones άλλων κ��τασκευαστών.

«Θα υπάρξουν κάποια features – όπως το Google Assistant – τα οποία θα είναι μοναδικά στα Pixel, πριν πάρουμε την απόφαση να τα προσφέρουμε στο υπόλοιπο οικοσύστημα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Google και συνεχίζει λέγοντας ότι θέλει να δοκιμάσει κάποια χαρακτηριστικά στα Pixel για να δει την αντίδραση και το feedback των χρηστών.

Εμείς να πούμε ότι είναι λογικό η Google να θέλει να έχει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά στα Pixel και Pixel XL για να τραβήξει το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών.

Μια τέτοια κίνηση δεν γίνεται μόνο από την Google, αλλά και η Apple το έχει κάνει με τα νέα iPhones που κυκλοφορεί και στα οποία βάζει από ένα μοναδικό feature. Για παράδειγμα, η Siri έκανε το ντεμπούτο της το 2011 στο iPhone 4S και δεν ήρθε σε παλαιότερα μοντέλα.

Πηγή: Techblog.gr