​Από εχθές Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η Microsoft σταμάτησε να πουλά το Microsoft Band 2 fitness wearable. Επιπλέον, έχει αφαιρέσει όλα τα «ίχνη» που αφορούν στο wearable, από το online κατάστημά της, ενώ ούτε το Band SDK είναι πλέον διαθέσιμο.

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ το Band 3 και ότι ουσιαστικά σταματά την κατασκευή των δικών της fitness bands. Η ομάδα που ήταν πίσω από τα Band και Band 2 αναφέρεται ότι έχει μετακινηθεί σε άλλα projects.

H Microsoft από την πλευρά της (προς το παρόν) δεν έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι σταματά να κυκλοφορεί wearabes, αλλά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πουλήσαμε τα αποθέματα του υπάρχοντος Band 2 και δεν σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε άλλες Band συσκευές μέσα στον χρόνο. Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να υποστηρίζουμε τους κατόχους του Microsoft Band 2 μέσω των Microsoft Stores και της εξυπηρέτησης πελατών, και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην πλατφόρμα Microsoft Health, η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους συνεργάτες hardware και apps σε Windows, iOS και Android συσκευές».

Η Microsoft είναι προφανές ότι θέλει να επικεντρωθεί στο software και να έχει το hardware από διάφορους τρίτους κατασκευαστές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πληροφορίες του προηγούμενου μήνα τη θέλουν να σταματά από τον Δεκέμβριο και την πώληση των Lumia smartphones, κάτι που αναπόφευκτα συνδέεται με τον πιθανό ερχομό του πολυσυζητημένου Surface Phone. Προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι για τίποτα και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η πορεία της Microsoft όσον αφορά στο hardware.

Πηγή: Techblog.gr