​Η BlackBerry μέσα στην εβδομάδα προχώρησε σε μια ιστορικής σημασίας ανακοίνωση, λέγοντας ότι σταματά να σχεδιάζει και να κατασκευάζει smartphones. Ωστόσο, ο CEO John Chen, θα δώσει σε επιλεγμένους τρίτους κατασκευαστές την άδεια να χρησιμοποιούν το θρυλικό QWERTY πληκτρολόγιο.

Η BlackBerry είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τα εξαιρετικά φυσικά QWERTY πληκτρολόγια, με εκείνο του BlackBerry Bold 9000 να θεωρείται ίσως το καλύτερο που έχει μπει ποτέ σε smartphone.

Μιας και αναφερόμαστε στα καλύτερα της BlackBerry, ο Chen επεσήμανε ότι τα τρία αγαπημένα του μοντέλα είναι BlackBerry Bold 9900, η σειρά BlackBerry Curve και το BlackBerry Passport. Το Bold 9900 είναι όμοιο του Bold 9000, αλλά περιλαμβάνει οθόνη αφής. Το Passport διαθέτει hybrid πληκτρολόγο που είναι ένας συνδυασμός touch και φυσικών πλήκτρων. Ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ BlackBerry PlayBook tablet.

Για όσους λοιπόν τους αρέσει το BlackBerry physical QWERTY keyboard, η ανακοίνωση του Chen είναι καλό νέο. Όσο για την πορεία της BlackBerry στο εξής, η κατασκευή των BlackBerry smartphones θα ανατεθεί σε τρίτους κατασκευαστέ όπως έγινε με το BlackBerry DTEK 50 (είναι το Alcatel Idol 4 με το brand της BlackBerry) και όπως θα γίνει με το BlackBerry DTEK60, το οποίο θα βασιστεί στο TCL 950. Σύμφωνα με τον CEO, John Chen, αυτός είναι ένας τρόπος για την εταιρεία να μειώσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και να ενισχύσει τις αποδόσεις των επενδύσεων..

Πηγή: techblog.gr