Στο άκουσμα της είδησης ότι το Twitter βγαίνει προς πώληση, οι μετοχές της εταιρείας εκτοξεύτηκαν, ακόμη και αν πρόκειται για απλές φήμες χωρίς να έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση. Οι πηγές λένε ότι είναι πολλά τα media και οι τεχνολογικές εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγεται ότι θέλουν να αγοράσουν το Twitter είναι Google και Salesforce, με την δεύτερη να είναι αμερικάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του cloud.

Σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street, το Twitter (αν πράγματι βγαίνει προς πώληση) δεν τραβά το ενδιαφέρον μόνο για τις ικανότητές του ως social media, αλλά κυρίως για τα data που συλλέγονται από τους χρήστες. Για παράδειγμα, ξεκίνησε πρόσφατα να κάνει live streaming το NFL Thursday Night Football που τα πήγε εξαιρετικά καλά, έχει το Periscope, το app που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν live stream μέσω των καμερών στα κινητά τους και να βλέπουν οι followers.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι το Twitter δεν τα πηγαίνει πολύ καλά τελευταία (ως προς τα οικονομικά του) ενώ η Google από την άλλη δεν κρύβει τις προθέσεις της να εμπλακεί περισσότερο στον χώρο των social media, μιας και δεν κατάφερε να δημιουργήσει τον αντίπαλο του Facebook.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, οπότε κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

Πηγή: techblog.gr