Από τη στιγμή που η ίδια η Samsung ερεύνησε τα περιστατικά με τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7 και κατέληξε ότι αυτές οφείλονται στην μπαταρία η οποία υπερθερμαίνεται, θεωρητικά δεν μπορεί να κάνει πολλά και γι αυτό αποφάσισε την ανάκληση του κινητού.

Ωστόσο, από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να επιστραφούν πίσω τα Samsung Galaxy Note 7, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά υπερθέρμανσης της μπαταρίας (μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός ανέβηκε στα 70). Γι αυτό η Samsung στην Ν. Κορέα θα δώσει μια προσωρινή λύση, η οποία μπορεί έστω να μειώσει την πιθανότητα πιάσει φωτιά.

Η Samsung θα δώσει ένα over-the-air update που θα σταματά την φόρτιση του Note 7 στο 60%. Από την μια αυτό μπορεί να κάνει το Note 7 λιγότερο ευάλωτο, από την άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στους κατόχους του να το επιστρέψουν πίσω για αντικατάσταση.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung θα κάνει παρόμοιες κινήσεις και για τις υπόλοιπες αγορές εκτός της Κορέας, όπου το update θα ξεκινήσει να δίνεται από 20 Σεπτεμβρίου και τα νέα «ασφαλή» κομμάτια του Samsung Galax Note 7 θα διατεθούν από 19 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Techblog.gr