Την απόσυρση της πρότασης επί των κανόνων για την ορθή χρήση της απελευθέρωσης της περιαγωγής από το καλοκαίρι του 2017, εν μέσω αντιδράσεων, αποφάσισε σήμερα η Κομισιόν.

Η αρχική πρόταση την περα��μένη Δευτέρα προέβλεπε όριο 90 ημερών στη χρήση κινητών χωρίς χρεώσεις roaming, ανά έτος, σημείο που συγκέντρωσε έντονες αντιδράσεις από φορείς, καταναλωτές, πολιτικές ομάδες και τον Τύπο.

"Η Κομισιόν δεσμεύτηκε να καταργήσει το roaming τον Ιούνιο του 2017 και θα το κάνει. Οι τυπικότητες δεν το αλλάζουν αυτό". Με αυτήν την ανάρτηση, η εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα απάντησε στα σχόλια του twitter για την απόσυρση της πρότασης της Κομισιόν για το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αποσύρθηκε ύστερα από εντολή του Προέδρου της Κομισιόν Ζ-Π. Γιούνκερ.

"Η πρόταση δεν ήταν αρκετά καλή" παραδέχθηκε στην αίθουσα Τύπου της Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου Αλεξάντερ Βίντερστάιν στις απανωτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Γι�� περισσότερο από μια δεκαετία, η Κομισιόν έχει εργαστεί σκληρά για να μειώσει τα τέλη που επιβάλλονται στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες περιαγωγής. Από το 2007 οι τιμές έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 90 % για κλήσεις, μηνύματα κειμένου και δεδομένα (ίντερνετ).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν με την πρόταση της Επιτροπής για κατάργηση των τελών περιαγωγής και ζήτησαν από την Επιτροπή να ορίσει μέτρα για την πρόληψη των υπηρεσιών περιαγωγής από το να χρησιμοποιηθούν για λόγους άλλους από την περιοδικά ταξίδια.

Η πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε, μεταξύ άλλων, περιθώριο 90 ημερών στην μη επιβολή κόστους roaming. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετά καλό. Μετά την απόσυρση της πρότασης, μια νέα πρόκειται να υπο��ληθεί σύντομα.